59an har dubbla DM-titlar att försvara när 3-manna DM avgörs i Perstorp

05 OKT 2018 12:42
Kommande två helger gör ligaspelet uppehåll, och ett antal tävlingar tar plats i bowlinghallarna istället. En av tävlingarna som skall avgöras under detta uppehåll är Skånes distriktsmästerskap i 3-manna.
  • Skapad: 05 OKT 2018 12:42

Årets DM avgörs som sagt var i Perstorp, och då har 59an två DM-titlar att försvara. Regerande mästare från fjolårets DM i Höganäs är alltså både 59ans damer och herrar. I det vinnande damlaget i Höganäs spelade Britt-Marie Hofvander, Filippa Persson och Jenny Wegner medan det vinnande herrlaget bestod av André "Adde" Ekberg, Daniel "Danne" Nilsson och Daniel Ströbeck.

Båda dessa lag kommer till spel redan första helgen, damlaget på lördagen och herrlaget på söndagen. Lagen är nästan intakta jämfört med ifjol. Undantaget är Britt-Marie som ersatts av Cajsa Wegner. Cajsa skulle förresten spelat även ifjol, men blev då sjuk.

Alla anmälda lag hittar man på Skånes Bowlingförbunds hemsida, http://www.swebowl.se/Kontakt/distriktsforbund/skanesbowlingforbund/tavlingar/DM/. Så här långt har inte anmälningarna strömmat in, men 59an har ytterligare två lag till start i årets DM. Ett lag bestående av Mikael "Kvasten" Andersson, Michael "Micke" Wegner och Anton Borg, och ett lag bestående av Eliaz Olsson, Goliat Olofsson, William Olofsson och Rasmus Olofsson.

Nu är det ju inte bara DM-titlar som står på spel i Perstorp utan även biljetter till SM-finalspelets första två delar på Haga Bowling i Norrköping 14-16 december. Från Skåne är de fyra bästa herrlagen kvalificerade och de två bästa damlagen.