59an inleder sin debutsäsong i Elitserien mot mästarlaget Team Pergamon

2018-08-04 10:51
Onsdagen 1 augusti fastställdes ligaspelets spelschema för säsongen 2018/19, vilket bl a innebär att ligastarten nu bara är sex veckor bort. Och debutsäsongen i Elitserien inleder 59an hemma mot fjolårsmästarna Team Pergamon BC.
  • Uppdaterad: 2018-08-04 21:00

Hela spelschemat för 59an i Elitserien och Farmen i västra tvåan (Götaland) är inlagt i Kalendern här på hemsidan och finns där att beskåda. Elitlaget inleder som sagt var mot Team Pergamon lördagen 15 september kl 16.00. Samma dag spelar Farmen borta mot farmarlagskollegerna i BK Full House (Ängelholm) och BKF Falkenberg. Även dessa matcher spelas lördagen 15 september med matchstarter kl 10.00 och 14.00.

En nyhet finns i säsongens Elitserie jämfört med fjolårets. Ifjol spelade de tolv lagen 22 matcher - den här säsongen blir det 25 matcher för varje lag. Detta då slutomgången (27-28 april) är ett sammandrag på Strike & Co i Örebro där alla lag spelar vardera tre matcher. 59an möter här Team Clan BK, Kulladals BS och BKF Falkenberg. 59an spelar för övrigt i par med just Falkenberg under säsongen.

För Farmens del blir det till att möta lag från Skåne, Halland och Småland i västra tvåan. I egna gruppen (C) finns förutom Farmen lagen BK Frigg F (Perstorp), BK Hovet (Tyringe), BK Ohm (Åstorp), BK Spiken (Åstorp) och BK Turbanen.Gruppen att bara möta borta blir A-gruppen, med bl a lag från Halland och nordvästra Skåne. Den tredje gruppen (B) är en nästan renodlad grupp med smålandslag. Och dessa lag möter Farmen endast på hemmabanor.

En intressant ligasäsong 59an går till mötes, både för elitlaget och Farmen.