59an kan bli bästa klubb i säsongens Junior Masters

27 MAR 2019 16:06
Tävlingsfliten är stor bland 59ans tonåringar. I varje ligauppehåll spelas det individuella tävlingar på både regional och nationell nivå, ja även en och annan internationell tävling kan det också bli.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2019 16:06

Och en tourtävling som juniorerna flitigt spelat är DV8 Junior Masters. Touren DV8 Junior Masters spelas på åtta olika orter i södra Sverige (Götaland och Svealand) under säsongen. Just nu pågår deltävlingarna i Örebro och Skövde. Dessa två är deltävlingarna nr 5 och 6. Deltävlingarna i Örebro och Skövde pågår fram till slutet av april. Och så här långt har två av 59ans juniorer, Eliaz Olsson och Jacob Blad spelat i Örebro med riktigt bra resultat som följd. Eliaz (1455 utan hcp, ligger 3:a) och Jacob (1378 inkl. hcp, ligger 11:a). Jacob tog också en tur till Skövde där han noterades för 1311, vilket just ger en tredjeplats.

Som antytts i rubriken kan 59an bli bästa klubben i säsongens Junior Masters sett till antalet gjorda starter, något som belönas med 10 000kr. Även nästbästa klubb vinner den summan. Så här långt in på touren leder 59an med 38 gjorda starter före BK Oden Falköping och Team Clan BK med vardera 27 starter. 59ans starter är fördelade på Eliaz Olsson, Jacob Blad, Goliat Olofsson och William Olofsson. Återstående deltävlingar är Ängelholm och Göteborg.

Annat intressant på tävlingsfronten är Skånetourens tourstop i Hässleholm som pågår ett tag till. Tre kvalstarter återstår här innan finalspelet 29 april. Så här långt ligger ett flertal spelare från 59an högt upp i resultatlistan. Oljeprofilen Red Square med en ratio på 1:1 inbjuder inte till de högsta resultaten, vilket klart syns i resultatlistan. 59ans Graham Burgess leder annars kvalet på 1302. Bland topp 5 finns ytterligare tre spelare från 59an. Mikael ”Kvasten” Andersson (2:a, 1269), Patrik Bruno (4:a, 1249) och Goliat Olofsson (5:a, 1240).

Ytterligare en tävlingsframgång att redovisa ägde rum för drygt en vecka sedan när 59ans Jenny Wegner tillsammans med sina kvinnliga lagkamrater i laget Storm Europe vann lagtävlingen Storm International 4-team Tournament i Frankrike. Jennys lagkamrater var Danmarks Mai Ginge Jensen, Rysslands Maria Koshel och Nederländernas Ghislaine Stigter van der Tol. Förutom äran fick laget dela på 7 200 Euro i prispengar.

Länkar: http://www.juniormasters.se/dynamic/start.asp och http://skanetouren.se/meriq/start.asp