59ans styrelse stavas kontinuitet

16 AUG 2019 09:55
I onsdags höll 59an årsmöte för säsongen 2018/19. Ett årsmöte som inte innebar några förändringar på styrelseposterna, men väl på några andra uppdrag. Samma kväll avgjordes också den numera traditionella Uppstartscupen.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 09:55

Först ut på kvällen var Uppstartscupen, tyvärr med ett lite glesare startfält än brukligt. Något som givetvis inte förringar segraren Thomas "Tott" Franksons prestation. För övrigt Totts första vinst i denna cup. I finalen hette motståndaren Daniel "Danne" Nilsson. Finalen (över en (1) serie) var synnerligen jämn ända fram till sistarutan. Här var dock Tott vassast när han följde upp sin strike i nionderutan genom att även sätta en strike i tionderutans första slag. Detta räckte med marginal för att ta hem cupen. På tredje plats hamnade Eliaz Olsson.

Då ordförande Håkan Stahre inte kunde närvara höll vice ordförande Michael Wegner i mötesförhandlingarna. Årsmötet avverkade paragraferna (punkterna) på dagordningen i hyfsat rask takt, och efter att bl a ha hört årsberättelse och ekonomisk berättelse stod valen av styrelseuppdrag och övriga uppdrag på tur. Några ändringar blir det inte i styrelsens sammansättning vad det gäller säsongen 2019/20, utan styrelsen förblir fortsatt densamma. Och den som känner till lite om 59ans historia vet ju att tre av ledamöterna i styrelsen, Peter Lilja, Håkan Stahre och undertecknad har gjort väldigt många år i styrelsen och klubben. Bl a har undertecknad innehaft posten som kassör sedan säsongen 1988/89, och varit medlem sedan mitten av 1970-talet.

Men lite nytt hittar vi ändå. Detta då bl a Festkommittén och Profilgruppen byter sammansättning. Festkommittén kommer att utgöras av Lennart Blad med hjälp av styrelsen. Även i Profilgruppen blev det en liten förändring när Anton Borg tog Daniel Ströbecks plats. Kvar i Profilgruppen är Daniel Nilsson och Andreas H-Wickander. Även i Valberedningen blev det ett nytt namn då Christopher Narberg ersätter Mikael Andersson, och blir Lennart Blads nya parkamrat här.

Efter valen återstod några paragrafer (punkter) till på dagordningen, och då bl a prisutdelningen. Nedan ser ni vilka som belönades med prestationspriser i resp. kategori.

Prestationspriser utdelade på årsmötet:

Poängkung (A): Daniel Nilsson 0,53

Poängkung (F): William Olofsson 0,59

Poängkung (B): Goliat Olofsson 0,73

Bästa totalsnitt: Daniel Nilsson 209,96

Bästa bortasnitt, matcher: Anton Borg 210,80

Rankingetta: Daniel Nilsson 730p

Säsongens höjdare: Eliaz Olsson  Motivering: Priset Säsongens Höjdare 2019 tilldelas en spelare som haft en raketutveckling under säsongen, från F-lagsspelare på tillväxt till given A-lags- och Elitseriespelare. Och som höjt laget med sin lagkänsla och rätta inställning både på och utanför banorna.

925-pris: André Ekberg, Michael Wegner, Kristoffer Persson, Anton Borg, Daniel Nilsson, Eliaz Olsson, Graham Burgess och Christopher Narberg.

*Topp 5, antal serier i NVSK 8-manna östra reservlagsserie 2018/19: Goliat Olofsson (66), William Olofsson (52), Christer Malmborg (35), Jacob Blad (32) och Håkan Stahre (32).

*Tyvärr missades medaljerna till B-laget. Dessa kommer att delas ut vid ett senare tillfälle.