59an vann även returmötet mot Team Pergamon F

10 MAR 2018 21:17
59ans jakt på poäng i toppen av Sydallsvenskans B-grupp fortsatte på lördagsförmiddagen när Hässleholmslaget gästades av Team Pergamon BC´s farmarlag i en emotsedd seriefinal.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2018 16:45

Matchen mot Partillelaget inleddes dock bäst av gästerna, som i en relativt jämn förstaserie (1631-1658) ändå kunde gå till ledning med 1-4. Den tidiga bortaledningen kvitterade dock 59an omgående, och gick till ledning med 9-6 sedan 59ans Anton Borg anfört sitt lag i tredjeserien med sin andra 300-ing för året. Antons andra 300-ing i 59an är för övrigt nr 41 i ordningen noterad av spelare i 59an.

Avgörandet i matchen verkade dock vänta på sig ett bra tag in i avslutningsserien. Och det var inte förrän serien närmade sig slutet som banpar 4 säkrades av 59ans Mikael "Kvasten" Andersson och Jenny Wegner. Och av bara farten tog 59an även hem banpar 2 och 3 samt totalen också. Allltså vinst för 59an med 13-7 (6664-6420). Detta innebar också att 59an även vann hemmamatchen mot Team Pergamon BC F. Bortamatchen vann ju 59an knappt med 8-12. Gruppledningen har man nu även utökat till fyra poäng då även Olofströms BS besegrade Partillelaget.

I övrigt så hade 59an också tur med lite andra resultat i Sydallsvenskan den här dagen. Allt i sin jakt på en bra ranking inför kvalspelet till Elitserien. Ser vi annars till matchen så dominerades den av Jenny Wegner, vars avslutning med 278 innebar 956 i mål. Närmast bakom henne i 59an var Anton (891) och André "Adde" Ekberg (863). Kenth "Sillen" Anderssons inhopp på 644 (3) gladde också. I Team Pergamon BC F var Andreas Kleinschnittiger bäst med 897. Och obesegrade i matchen var 59ans Adde och Cajsa Wegner.

I matchen direkt efter var det sedan Farmens tur när Öresunds BS gästade Hässleholm. Och i en svängig match (1-4, 5-0, 3-2, 1-4, 6237-6296) som slutade i delad pott fanns det knappast någon vinnare utan snarare två förlorare i jakten på säker mark i tabellen. Efter sin vinst i Tollarp innehar nu Öresund fjärdeplatsen i gruppen - två poäng före Farmen men med två matcher mer spelade. Men det tuffa restprogrammet gör att Farmen nog får sikta in sig på negativt kval. Antingen som fyra eller femma i sluttabellen.

Individuellt utmärkte sig annars en trio i Farmen, Daniel "Danne" Nilsson (864), Thomas Bergqvist (820) och Thomas "Tott" Frankson (816). Tre inspelade banpoäng blev det för Thomas Bergqvist och Christer "Chrille" Malmborg (777). Matchbäste spelaren fanns annars hos Öresund i Pontus Törnebohm (874).

Efter en lyckad ligalördag väntar nu kommande helg ett riktigt digert matchprogram för 59ans tre lag. Vardera elitlaget och Farmen har dubbla bortamatcher (sammandrag i Olofström och Smålandsresa till Växjö och Tingsryd), medan B-laget har tre matcher att avverka. Alltså totalt sju matcher!

Foto: Montage (Anton Borg och Jenny Wegner)