Eliaz spelade hem SM-Guldet i juniorklassen

08 JUN 2019 20:40
Under tre dagar, 6-8 juni, har finalspelet i individuella SM avgjorts på Bowl4Joy i Stockholm. Och där korade hela 25 åldersklasser sina svenska mästare.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2019 20:40

Hässleholm hade tre bowlare med i finalspelet. Alla tre i juniorklassen 17-21 år. BS Hässles Ottilia "Tilly" Gunnarsson i damernas A-klass och Hanna Olsson i B-klassen. På herrsidan ställdes hoppet till 59ans Eliaz Olsson i A-klassen.

Av tjejerna lyckades Tilly bäst placeringsmässigt när hon länge och väl låg på medaljplats. Men i sjunde serien i matchspelet trillade hon ner från andraplatsen till plats fyra. Men inför utjämningsserien var avståndet upp till prispallen endast 11 poäng. Hennes avslutande 190 räckte dock inte till medalj utan det blev en fjärdeplats - 22 poäng från bronset. Medaljerna gick till Ellen Ekholm, Team X-Calibur BK (Guld), Linda Johansson, BK Högland (Silver) och Elisabeth Norkvist, BK Force (Brons).

För Hanna blev det en sjundeplats i B-klassen. Dock en bra bit ifrån medalj. Guldet vanns här av Olivia Malmer, BK Oden Falköping.

Men den som verkligen hade en riktigt bra dag på banorna var 59ans Eliaz Olsson. Och efter att ha vunnit de tre inledande matcherna tog han över ledningen från Niklas Rothman, Kulladals BS. En ledning som Eliaz sedan aldrig släppte. Han fortsatte nämligen att vinna sina matcher, och efter full pott i matchspelet hade han i princip säkrat guldet inför utjämningsserien. Trots 160 i nämnda serie blev segermarginalen ändå så stor som 148 poäng. Silvret bärgades av Niklas Rothman, Kulladals BS och bronset av Jesper Gren, Bålsta BC.

Ett välförtjänt SM-Guld till grabben som satsar helhjärtat på bowlingen och tagit stora kliv framåt i sin utveckling under säsongen. Vi gratulerar Eliaz till första SM-Guldet.

Foto: Jenny Olsson