Hoppa till sidans innehåll

Kvalet avslutat i ind. SM - SM-Guld till systrarna Wegner

20 MAJ 2018 21:55
Under söndagskvällen avslutades det tre månader långa kvalet i individuella SM på New Bowl Gullmarsplan, där drygt 1000 bowlare startat. Därmed är det också klart vilka spelare som kan kvittera ut en finalbiljett i de olika klasserna.
  • Uppdaterad: 21 MAJ 2018 12:23

SM-finalerna i de olika åldersklasserna spelas kommande helg, 25-27 maj, i kvalhallen. Undantaget är finalerna i herrarnas och damernas elitklass. De avgörs istället under SM-veckan sommar i Helsingborg/Landskrona. Bowlingen avgörs på Olympia Bowling i Helsingborg 4-5 juli. I damklassens SM-final är 59ans Jenny Wegner och regerande mästarinnan Filippa Persson finalklara.

Filippa har en friplats i SM-finalen i egenskap av regerande mästarinna, och behövde därför inte kvala. Kvalade gjorde däremot systrarna Cajsa och Jenny Wegner. Cajsas 1641 räckte inte till en finalplats, men Jennys 1854 räckte både till en vinst i kvalet och en finalplats såklart. Till de båda SM-finalerna i elitklasserna kvalificerade sig topp 11 i vardera klassen samt den regerande mästarinnan resp. mästaren.

Men redan nu efter avslutat kval fördelades medaljerna i 2-manna. Och i damernas A-klass tog åter systrarna Wegner hem guldet. För övrigt andra uppsättningen guld på de tre senaste åren (seniorer).

Men utöver Jennys och Filippas finalplatser i Elit-SM finner vi två SM-finalister till från Hässleholm, nämligen kusinerna Ottilia "Tilly" Gunnarsson (BS Hässle) och Eliaz Olsson (59an). Tilly kvalade in som fyra i klassen Damer A 17-21 och Eliaz som trea i Herrar A -16. Deras kvalresultat var 1529 resp. 1671. I SM-finalspelet på New Bowl Center Gullmarsplan 25-27 maj är topp 8 i de 25 åldersklasserna kvalificerade och finalformatet är matchspel (Round Robin) med bonus och utjämningsserie.

Foto: Montage

Skribent: Jörgen Oksanen
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsorer

Finja Prefab │ LB Emballage Hässleholms Kommun Hässleholm Miljö

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645180611
E-post: This is a mailto link

Se all info