Ny seriefinal inleder ligans slutspurt

2018-03-09 16:21
Helgens ligaomgång innebär varsin hemmamatch för 59ans två lag i de nationella serierna. Elitlaget tar sig an Team Pergamon BC F i en seriefinal i Sydallsvenskans grupp B, medan Farmen skall försöka ta poäng mot Öresunds BS.
  • Uppdaterad: 2018-03-09 20:40

Denna ligaomgång är den fjärde från slutet, innan kvalspelet tar vid. Och återstoden av grundserien är likvärdig för 59ans båda lag. Båda lagen avslutar med fyra bortamatcher och två hemmamatcher inkluderat helgens omgång.

59ans elitlag har i praktiken säkrat sin kvalplats till Elitserien redan, medan Farmen kämpar för att undvika ett negativt kval. Just nu har Farmen tre poäng att plocka in på fjärdeplacerade Karlskrona BK, och en (1) match mindre spelad. Dock har man ett tufft avslutningsprogram samt en kvot som klart måste förbättras.

Att behålla fjärdeplatsen i tabellen skulle dock ändå inte vara fy skam. Dock måste troligtvis poäng bärgas i de båda matcherna mot femteplacerade Öresund. Farmen har nämligen kvar att möta detta lag från Malmö, både hemma och borta.

Läget för elitlaget är dock betydligt angenämare då man kommer att bli gruppetta oavsett utgången av lördagens seriefinal. Laget leder ju grupp B i Sydallsvenskan två poäng före Team Pergamon BC F, och båda lagen avslutar grundserien med två hemmamatcher och fyra bortamatcher. Men en serieseger fixad på egen hand känns ju betydligt bättre. Hur är det då möjligt att bli gruppetta även om Team Pergamons farmarlag vinner serien? Jo, med tanke på regeländringen vad det gäller farmarlag på kvalplats till Elitserien, så kommer det aktuella farmarlaget att ersättas av det fjärdeplacerade laget i tabellen, och få plats i Elitkvalet. Om detta skulle bli fallet, med ett farmarlag på kvalplats till Elitserien, så justeras rankingen för de aktuella lagen inför kvalet.

Men nog om detta. Nu hoppas vi på fyra poäng imorgon lördag. Vi ses i hallen!