Nytt och flytt i 59an

02 JUN 2019 10:44
Så här knappa två veckor sedan övergångsfönstret stängdes 20 maj kan vi konstatera att 59ans spelartrupp nästa säsong blir lite tunnare. Positivt, trots ett tapp av några spelare, är två nyförvärv att räkna in och välkomna.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2019 10:44

Många av er har säkert redan koll på övergångarna i närområdet. Alla klubbyten finns ju registrerade i BITS, och där kan man kolla upp de drygt 330 övergångarna som registrerades runt om i Sverige innan övergångsfönstret stängdes 20 maj.

Viktigt att påpeka är ju att 59ans spelartrupp fortsatt kan ändras på ena eller andra hållet under sommaren. Ja, ända fram till 30 november i höst går det att byta klubb med en spelomgångs karens i ligaspelet. Men i dagsläget har Patrik Bruno och Per "Pelle" Montén valt att gå tillbaka till sina tidigare klubbar, BK Hovet resp. BK Frigg. Vi tackar dessa två, och önskar dem lycka till framöver. De två nyförvärven att välkomna är Jonas Svensson från BK Hammaren och Jim Lindstrand, Osby BS. En extra trevlig ankomst till 59an gör Jim Lindstrand med en uttalad nysatsning på sitt eget bowlande.

Bland övriga i spelartruppen finns några frågetecken vad det gäller nästa säsong. Vad vi dock vet kommer Rasmus Olofsson och Thomas Bergqvist inte att spela kommande säsong. I Thomas fall verkar det ha varit sista säsongen med ligaspel. Detta efter 50 år som aktiv bowlare. 59an tackar även Rasmus och Thomas, och önskar dem lycka till i det som ni kommer att ersätta bowlingen med. 2-3 avregistreringar till kommer det säkerligen att bli av spelare som den gångna säsongen inte nämnvärt spelat bl a på grund av sin jobbsituation.

Mer exakt om spelartruppen får vi väl återkomma till när ett långt och efterlängtat sommaruppehåll börjar gå mot sitt slut under andra halvan av augusti. Vi kommer förresten fortsatt att ha tre lag i ligaspelet - A-lag, F-lag och gemensamt B-lag med BS Hässle. Och serieindelningarna hoppas vi inom kort också kunna redovisa här.