SM-slutspelet vanns av Spader Dam och Team Pergamon BC

19 MAJ 2019 18:59
Alldeles precis avslutades SM-slutspelet för 8-manna på Superbowl i Nyköping. I damfinalen möttes Spader Dam, Helsingborg och B-K Eva, Stockholm. Och på herrsidan var det samma finallag som ifjol.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 18:59

Spader Dam, med bl a Filippa Persson och systrarna Jenny och Cajsa Wegner i laget, var det finallaget som tog snabbaste vägen till finalen. Detta gjorde man genom att besegra BK Högland i två raka matcher, där dock den andra av de två matcherna var rilktigt jämn. Men Spadertjejerna gick som sagt var segrande ur den bataljen.

Motståndare till Spader Dam kom B-K Eva att bli efter att ha avgjort i tredje matchen mot Team X-Calibur BK. Efter vinst i första semifinalmatchen för B-K Eva slutade den andra oavgjort 10-10. Detta betydde att Team X-Calibur var tvungna att vinna tredje matchen. Det var man ytterst nära att göra också, men en viss Lena Sulkanen satte stopp för det i matchens sista slag. En strike i frislaget gjorde att B-K Eva vann andra panbaret med en (1) poäng. Vilket betydde att matchen slutade 10-10, och fjolårsmästarinnorna Team X-Calibur var utslagna.

Nu blev dock inte söndagens final så väldigt jämn, då mesta mästarinnorna tog tag i taktpinnen direkt. Man gjorde en imponerande finalserie där man besegrade B-K Eva i två raka matcher. Båda matcherna avgjordes för övrigt efter tre serier. Ett 15:e SM-Guld för Spader Dam i 8-manna var därmed ett faktum. En av de gladaste i guldlaget var säkert Jenny Wegner, 25 år idag. Avslutade också finaldagen med utmärkta 743 på tre serier.

Bland herrarna blev det två kända finallag även i år. Åter möttes Team Clan BK och Team Pergamon BC, men båda lagen behövde spela tre matcher i semifinalspelet för att nå söndagens final. Och det var fjolårsmästarna Team Pergamon som skaffade sig en knapp ledning halvvägs in i första matchen. Team Clan kontrade dock, och en oviss slutserie väntade. En jämn avslutning som Team Pergamon vann med 2-3 efter vinst i totalen innebar oavgjort i match 1.

Följande match dominerades dock klart av Team Pergamon, och efter tre serier var den avgjord (11-4). En tredje match väntade nu då inget lag kommit upp i fyra poäng. I match 3 var pressen på Team Clan. Vinst var ett måste för att ta finalserien till skiljeserie. Men när Team Pergamon inledde med 0-5 kunde man mer eller mindre bevaka sin ledning. Och efter tre serier i den tredje matchen var Team Pergamons ledning intakt (5-10). Detta betydde också att Team Pergamon hade försvarat sitt SM-Guld. För övrigt det 13:e i ordningen.

Foto: swebowl.se