Tilly spelade hem ett SM-Brons i helgen

2018-05-28 23:03
I helgen avgjordes individuella SM´s finalspel, där 25 åldersklasser stod på programmet under tre dagar. Och i varsin klass fanns bl a kusinerna Ottilia "Tilly" Gunnarsson (BS Hässle) och Eliaz Olsson (59an) med.
  • Uppdaterad: 2018-05-28 23:13

Och till finalspelet i resp. åldersklass hade topp 8 från kvalet kvalificerat sig. Finalformatet var sedan matchspel (Round Robin) över en (1) serie med bonus samt en avslutande utjämningsserie. Både Tilly och Eliaz spelade under söndagen.

Tilly i näst yngsta damklassen (Damer A 17-21) lyckades spela hem bronsmedaljen med minsta möjliga marginal. Endast en (1) pinne tillgodo hade hon på AIK´s Maria Lindius. Totalt överlägsen i klassen var juniorlandslagsspelaren Mathilda Tidbeck från B-K Eva. Hon vann guldet obesegrad, hela 392 poäng före tvåan Ellen Ekholm, Team X-Calibur BK.

För 59ans Eliaz Olsson, som spelade i yngsta herrklassen (Herrar -16), blev det en slutlig åttondeplats. Eliaz lyckades tyvärr inte upprepa sitt fina spel från kvalet, och vann endast två av sina sju matcher. Men en stark prestation var det att ta sig till SM-finalen. Vann klassen gjorde Elis Jacobsson, Glasrikets KK. Därefter följde Felix Bergman, Team Linköping BC och Tim Fredrikson, BK Thule.

Mer om SM-finalerna på NBC Gullmarsplan finns att läsa på swebowl.se.

Foto: Arkiv