Alex glänste i derbyt mot gamla klubben - BK Femtionian - Bowling - IdrottOnline Klubb

Alex glänste i derbyt mot gamla klubben

2018-02-10 13:48
Den här spelhelgen är det derbyomgång i söderettan, och för Farmen innebär det match mot Tollarps BK. En match som dock tidigarelagts, och spelades under fredagskvällen i Hässleholm.
  • Uppdaterad: 2018-02-17 09:15

Mot ett Tollarp som fortsatt jagar sina första matchpoäng var det bortalaget Tollarp som tog ledningen i en svängig, men inte så välspelad förstaserie. Ledning med 3-2 för Tollarp trots att Farmen vann totalen med 35 pinnar.

Farmen kom dock rejält igen i andraserien, där 1664 gav laget 5-0 och en ledning med 7-3. En ledning som Farmen utökade rejält under matchens andra hälft fram till slutresultatet 15-5 (6146-5685). Vinsten innebar att Farmen bytte plats med Öresunds BS, och nu ligger fyra i tabellen. Upp till tredjeplatsen och Karlskrona BK har nu Farmen tre poäng, men samtidigt ett väldigt tufft avslutande spelprogram med bl a fyra svåra bortamatcher.

Individuella toppar i Farmen denna fredagskväll var annars förre Tollarpsspelaren Alexander "Alex" Jönsson (885), Michael "Micke" Wegner (813), Thomas "Tott" Frankson (804) och Thomas Bergqvist (802). Obesegrade paret i matchen var Thomas och Johan Andreasson (786) med sina fyra inspelade banpoäng.

Kommande helg väntar ännu en hemmamatch, när BK Animals från Klippan kommer till Hässleholm.