Allsvenskt toppmöte när 59an besöker Partille - BK Femtionian - Bowling - IdrottOnline Klubb

Allsvenskt toppmöte när 59an besöker Partille

2018-02-09 09:18
Efter att endast ha spelat två ligamatcher sedan 18 november är det efterlängtat med ligaspel för 59ans elitlag. Och direkt blir det ett allsvenskt toppmöte, Team Pergamon BC F - 59an.
  • Uppdaterad: 2018-02-09 10:43

Att 59an endast spelat två matcher sedan 18 november i höstas beror ju dels på det flyttade sammandraget som skulle spelats i Hässleholm i början på december samt att spelprogrammet också inneburit en spelfri omgång i januari för Hässleholmslaget. Så här långt har 59an därmed endast spelat 11 av seriens totalt 22 matcher, medan andra lag spelat både 13, 14 och 15 matcher. Men de något haltande tabellerna i Sydallsvenskan kommer att rättas till de närmaste omgångarna då bl a 59an kommer att spela fem matcher under de två närmaste helgerna.

Och redan nu i helgen står en bortaresa till Lerum och Partille på schemat, där matchen i Lerum inleder lördagen följt av matchen i Partille Arena (John Scott´s) mot Team Pergamons farmarlag. Ett farmarlag 59an mött flera gånger de senaste åren i Sydallsvenskan, men där Pergamon F så här långt mestadels stått som vinnare. Dags att nu plocka poäng i ”lejonets kula”?

Ett formstarkt Pergamon F, med nio raka segrar, leder den sydallsvenska B-gruppen tre poäng före 59an. Dock har man spelat tre matcher mer än 59an. Så epitetet toppmöte stämmer väl i allra högsta grad. 59an har ju endast tappat tre poäng på sina första 11 matcher. Och man har därmed ett riktigt bra utgångsläge inför andra halvan av serien, där första målet med säsongen är att bli etta i gruppen.

59an kommer annars till spel med endast ett par ändringar i laget jämfört med senaste omgången. Den i mitten av januari. Tillbaka i laget är André ”Adde” Ekberg (tidigare fingerskadad) och Jenny Wegner. Indisponibla är dock Filippa Persson och Johan Andreasson.

I den här ligaomgången spelar även Farmen i söderettan, och i serierna under Elitserien och Allsvenskan är det derbyomgång som gäller. Detta innebär möte med Tollarps BK för Farmen. En match som spelas i Hässleholm, och som kommer att spelas på fredagskvällen med start kl 18.30. 59ans tredjelag, B-laget ihop med BS Hässle, har också match den här helgen. Spelplats är Bromölla och för motståndet står BBK Spärren. Matchstart lördag kl 12.20.

För er som vill följa 59ans lags matcher, men ej kan vara på plats och följa dem live, hänvisar vi till Online Scoring. Undantag är dock Lerum och Bromölla. Från matchen i Lerum kommer vi dock att försöka rapportera på 59ans Facebook-sida. Matchstart i Lerum är kl 10.40.

Scoring John Scott´s Partille: http://onlinescore.qubicaamf.com/?idcenter=9663

Scoring Turbanhallen: http://www.lanetalk.com/livescoring/?uuid=1bec29be-31cf-11e0-bcf4-0050569d2b85