Av 59ans spelare nådde Cajsa Wegner längst i årets AIK Tournament

06 JAN 2019 21:26
Idag på trettondagen slutspelades årets första tävling på 2019 års Europatour, den numera klassiska AIK Tournament på Bowl-O-Rama i Stockholm (Årsta). Och en bra insats gjorde 59ans Cajsa Wegner i dagens finalspel.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 21:26

Förutom Cajsa startade även storasyster Jenny i tävlingen tillsammans med klubbkamraterna Per "Pelle" Montén, Filippa Persson och Kristoffer "Stoffe" Persson. Ingen av de fem lyckades ta sig direkt till finalspelet, men väl till semifinal tog sig systrarna Wegner. Deras bästa kvalresultat, Cajsa (1350) och Jenny (1302), tog dem till semifinalen. För att ta sista direktplatsen till finalpelet kom det att krävas 1371. Semifinalen spelades sedan på tidiga lördagskvällen, och där stod 12 finalplatser på spel för de 53 spelarna.

Filippas (1232), Stoffes (1252) och Pelles (1207) kvalresultat räckte dock inte till något semifinalspel. Men till semifinal tog sig som sagt var bara systrarna Wegner av 59ans spelare, och till söndagens finalspel lyckades Cajsa ta sig med minsta möjliga marginal. Som 12:e och sista spelare avancerade hon från semifinalen. Vinnare av semifinalen blev för övrigt Team Pergamon BC's Mattias Wetterberg.

På söndagsmorgonen spelade sedan Cajsa riktigt bra, och kunde med marginal ta sig till finalsteg 2 där 32 spelare sedan spelade om 16 platser i det följande finalsteget. Väl här tappade Cajsa dock mark i inledningsserierna i sin jakt på fortsatt spel, och var aldrig riktigt nära ett avancemang. Det blev plats 32 i den slutliga resultatlistan för Cajsa samt en femteplats bland damerna i tävlingen. En riktigt bra start på tävlingsåret 2019 tyckte Cajsa själv om sin insats.

Jenny, som inte tog sig till söndagens finalspel, fick dock spela B-final mot fem andra tjejer. Något hon gjorde riktigt bra. Ett vägvinnande spel i B-finalens matchspel var det från Jennys sida, vilket gjorde att hon vann densamma med marginal.

Hur slutade då tävlingen? Jo, det blev en viss Kim Bolleby, numera spelandes för Thailand, som stod som slutsegrare efter vinst över Singapores Cherie Tan i stegfinalen (227-213). Allt i resultatväg från AIK Tournament hittas på länken http://www.aiktournament.se/dynamic/squadresults.asp?squad=8191.

Andra tävlingsframgångar att rapportera om är 59ans juniorers frammarsch i Skånemästerskapets U23. Den här helgen avgjordes deltävlingen i Eslöv, och i klassen över 165 placerade sig tvillingarna William och Goliat Olofsson 3:a resp. 4:a i tävlingen. Tävlingens resultatsida.