Cajsa Wegner bästa dam i Tilburg - BK Femtionian - Bowling - IdrottOnline Klubb

Cajsa Wegner bästa dam i Tilburg

2018-04-22 18:12
Europatouren stannade denna vecka till i Tilburg i Nederländerna, där årets femte tourtävling avgjordes. Tävlingens "riktiga" namn är Hammer Bronzen Schietspoel Tournament 2018, och bland de startande fanns bl a systrarna Wegner.
  • Uppdaterad: 2018-04-22 18:20

I anslutning till denna tourtävling spelas också rankingfinalen för 2017 års tour, dit topp 8 bland både damerna och herrarna är kvalificerade. Men först och främst till tourtävlingen, där det kom att krävas slagning över 1400 för att greja en finalplats. Närmare bestämt 1419 föt att hamna topp 30. Ytterligare tio finalplatser kunde kvitteras ut via Early Bird och Desperadon. Alltså 40 finalister i söndagens finalspel.

Men någon placering bland topp 30 blev det inte för någon av systrarna Cajsa och Jenny Wegner i kvalet. Deras högsta kvalresultat var 1283 resp. 1350. Vinnare av kvalet blev nu Tysklands Tobias Börding på 1520. Men i Desperadon slog systrarna till, och tog hand om varsin finalplats av de fyra som stod på spel. Cajsa vann Desperadon på 298 medan Jenny blev trea med 253.

Väl i finalspelet hängde inte Jenny riktigt med utan hamnade en bra bit ner i finalfältet. Cajsa å sin sida gjorde ett starkt första finalsteg och hade inga problem med att hamna topp 12 för vidare spel. Cajsa slutade här 6:a efter de sex serierna med slagningen 1425. De 16 kvarvarande inkl. topp 4 från kvalet delades sedan upp i fyra grupper om fyra spelare, där de två bästa slagningarna i resp. grupp efter två serier gick vidare. Tyvärr räckte Cajsas resultat (438) inte för fortsatt spel. Det saknades fem ynka poäng. En slutlig fin 11:e plats blev det för Cajsa, vilket också innebar att hon inte bara blev bästa dam i tävlingen, utan även bästa svensk.

Placeringen som bästa dam i tävlingen gjorde att hon tog ett rejält skutt uppåt på årets tourranking. Fortsatt leder storasyster Jenny klart med 494 poäng efter fem deltävlingar. På andra plats hittar vi Nederländernas Ghislaine Sigter van der Tol med 370 poäng. Och Cajsa hittar vi nu på fjärde plats med 319 poäng. Slutlig vinnare här i Nederländerna blev Frankrikes Gaetan Mouveroux.

Men vistelsen här i Nederländerna är inte slut för familjen Wegners då det under måndagen blir EBT Masters för 2017 års tour. Och det svenska inslaget är stort i rankingfinalen, då fem av åtta damer är svenskor. I herrfinalen är det svenska inslaget något mindre, men tre av åtta är blågula herrar. Mer om EBT Masters och dess spelformat finns på https://www.schietspoel.nl/en/.

Foto: bowlingdigital.com