Hoppa till sidans innehåll

Dam-EM: Fortsatt svensk dominans i mästerskapet när 2-manna avgjordes

11 JUN 2018 21:51
Medaljerna fortsätter bokstavligen att regna över de svenska tjejerna på Bowling Stones i Bryssel. En ny uppsättning guld, silver och brons bärgades nämligen på 2-mannadistansen.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2018 22:40

Och då förstår ni att alla de tre svenska paren tog sig till semifinalerna och spelet om medaljerna. Paren kombinerades precis som i singelspelet. Och efter de två inledande kvalstarterna under söndagen var det dubbelt svenskt i topp. Paret Nina Flack och Isabelle Hultin hade tagit ledningen med 2553 före Cajsa Wegners och Victoria Johanssons 2512.

I den tredje och sista kvalstarten blev åter resultatnivån överlag lite högre, precis som i singelspelet. Svenskparet i starten, Ida Andersson och Jenny Wegner, gjorde båda en stark insats frånsett en mindre plump i andraserien och noterades för 2664, vilket räckte till vinst i kvalet. Bakom Ida och Jenny placerade sig sedan det franska paret Amandine Jacques och Sólene Goron (2561) följt av de två andra svenska paren på tredje- och fjärdeplatsen. Detta betydde att kvalvinnarna Ida och Jenny ställdes mot Victoria och Cajsa, medan Nina och Isabelle ställdes mot det franska paret.

Semifinalerna slutade sedan enligt följande: Ida/Jenny - Victoria/Cajsa 386-458, Jacques/Soron - Isabelle/Nina 339-368. Den helsvenska finalen skulle visa sig bli en tight historia där Nina fick ikläda sig matchvinnarrollen, och satte en nödvändig dubbelstrike i sistarutan för vinst. En vinst med till slut tre pinnar (390-387) för Isabelle och Nina. Läs gärna även swebowls artikel.

Mästerskapet fortsätter imorgon tisdag med de tre första serierna i 3-manna. Och lagindelningen ser ut som följande: 10.00 Nina, Isabelle och Ida, 13.45 Jenny, Cajsa och Victoria.

Foto: bowlingdigital.com

Skribent: Jörgen Oksanen
Epost: This is a mailto link

 #detärvisomär59an

 

 

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645180611
E-post: This is a mailto link

Se all info