Dam-EM: Guld och brons till de svenska 3-mannalagen

2018-06-13 22:03
Den svenska dominansen i mästerskapet i Bryssel är snudd på total, men i dagens finalspel i 3-manna lyckades det finska laget besegra det svenska laget med systrarna Wegner och Victoria Johansson och ta sig till guldfinalen.
  • Uppdaterad: 2018-06-13 22:42

I finalen väntade dock det andra svenska laget (Nina Flack, Isabelle Hultin och Ida Andersson), som i sin semifinal klart besegrat Österrike med 634-551. Det finska laget med bl a svenskbekantingen Sanna Pasanen besegrade som nämnts ovan laget med Cajsa, Jenny och Victoria (618-667). Därmed blev det varsitt brons till svensktrions tidigare bärgade medaljer i mästerskapet.

Finalmatchen - Finnkampen blev en jämn och välspelad match som inte avgjordes förrän i sistarutan. Även denna gång, precis som i finalen i 2-manna, var Nina Flack inblandad i sista rutans drama. Och även denna gång var marginalerna på hennes och lagets sida. Vinst med siffrorna 638-629. Högst slagning i finalmatchen hade Isabelle med sina 235.

Så här långt in i mästerskapet (tre avverkade distanser) har det svenska laget spelat hem osannolika åtta av nio möjliga medaljer. Och vidare har hälften av de svenska spelarna tagit medalj på alla dessa tre distanserna.

Hur ser det då ut i All Event när endast 5-manna återstår? Jo, 18 av 24 serier är avverkade, och i topp tronar Danmarks Mai Ginge Jensen följt av fem svenskor; Ida, Victoria, Cajsa, Nina och Jenny. Och på nionde plats parkerar just nu Isabelle. Mai Ginge Jensen leder med 66 poäng före Ida, 132 före Victoria, 142 före Cajsa, 151 före Nina och 155 före Jenny. Detta innebär att många spelare fortsatt har chansen på en medalj i All Event. Vidare är ju en plats bland topp 8 också något att jobba lite extra för. Topp 8 står nämligen över första omgången i mästerskapets avslutande distans - Masters. Till Masters är för övrigt de 24 bästa i All Event kvalificerade.

Imorgon torsdag är dags för 5-mannakvalets tre första serier, vilket drar igång kl 10.00. Utförligare artikel om 3-mannadistansens finalspel finns förresten att läsa på swebowl.se.

Foto: Montage