Dam-EM: Inga svenska medaljer i avslutande Masters

2018-06-16 22:14
Under lördagen avslutades damernas EM 2018 med Masters. Men fler medaljer än de 11 man spelat hem innan avslutande Masters blev det inte för de svenska tjejerna. Isabelle Hultin var enda svenska som nådde kvartsfinal.
  • Uppdaterad: 2018-06-16 22:21

Det blev alltså inga svenska medaljer under EM´s sista tävlingsdag när Masters avgjordes. De svenska tjejerna slogs nämligen ut innan man hade nått semifinalerna. I första spelomgången förlorade 59ans Jenny Wegner i två raka mot Englands Becky Daly, medan Victoria Johansson besegrade Frankrikes Wendy Bartaire med 2-0.

I andra spelomgången gick övriga svenskor in i cupspelet, men det var bara Isabelle Hultin som tog sig vidare till nästa omgång (kvartsfinal). Victoria Johansson föll mot Nederländernas Nicole Sanders med 2-0 medan Nina Flack, Cajsa Wegner och Ida Andersson föll i jämna matcher med 2-1 mot i tur och ordning Tina Hulsch (Tyskland), Eliisa Hiltunen (Finland) och Amandine Jacques (Frankrike). Den enda svenskan med marginalerna på "rätt" sida var Isabelle efter vinst mot Nederländernas Ellen Jansen med 2-1.

I kvartsfinalen ställdes sedan Isabelle mot Cajsas banekvinna Eliisa Hiltunen. Och även i den här matchen var det tyvärr finskan som drog längsta strået när hon vann tredjeserien med fyra pinnar. Finska Hiltunen fortsatte sitt segertåg fram till finalen där dock Danmarks Mai Ginge Jensen var den starkaste. Alltså ett andra guld till danskan i detta EM. Att de flesta svenska tjejerna föll bort relativt tidigt i Masters kändes väl lite snopet med tanke på det framgångsrika mästerskapet dittills. Men så var det den här gången.

Därmed är det dags att sammanfatta detta mästerskap som det vassaste svenska europamästerskap någonsin. Med 11 inspelade medaljer kan man med fog säga att Europas bästa bowlingdamer inkl. ledarstab finns i Sverige. Extra kul då att även svensk riksmedia uppmärksammar dessa grymma tjejer. Och ett litet extra grattis skickas givetvis till 59ans systraduo i Cajsa och Jenny Wegner.

Foto: Svenska Bowlingförbundet