Hoppa till sidans innehåll

Dam-EM: Mästerskapets första GULD bärgades av Cajsa Wegner

09 JUN 2018 16:35
Singeldistansen i damernas EM är nu avgjord, och det blev mycket blågult vid prisceremonin när de svenska tjejerna lade beslag på guldet, silvret och ett brons. Och i den helsvenska finalen stod 59ans Cajsa Wegner som segrare.
  • Uppdaterad: 21 JUL 2018 00:04

Semifinalspelet i singel innehöll som sagt var tre svenskor, vilket innebar att minst en svenska skulle få spela om guldet. Detta då semifinal 1 var helsvensk innehållande kvalvinnaren Victoria Johansson och kvalfyran Ida Andersson. En jämn semifinal där uppställningen 7-10 skulle få en avgörande betydelse i negativ riktning för Victoria. När semin skulle till att avgöras ställde Victoria denna uppställning i både nionde och tionde rutan. Detta fick bl a till följd att Ida kunde vinna semifinalen med 214-205.

I andra semin ställdes 59ans Cajsa Wegner mot Tysklands Saskia Malz. En match mellan två EM-debutanter där Cajsa var den starkare och skaffade sig ett matchavgörande grepp om matchen genom en trippelstrike i mitten av serien. En ytterligare strikeföljd i slutet gjorde att Cajsa avancerade till guldfinalen efter 221-192.

I finalen mot Ida fortsatte Cajsa som i semifinalen. Hon utstrålade trygghet i sitt spel, och inledde också finalen klart bäst. Och när Ida inte fick till sitt spel kunde Cajsa med klar marginal och ett starkt strikespel vinna med stora siffror, 242-194. Finalen var i princip fläckfri från Cajsas sida, och hennes 10 strike här imponerar stort.

Efter styrkedemonstrationen i singelspelet skall de bli intressant att följa de svenska tjejerna i de kommande lagtävlingarna. Närmast är det 2-manna som gäller imorgon söndag.

http://www.ewc2018.be/

Foto: Tranås Tidning

Skribent: Jörgen Oksanen
Epost: This is a mailto link

 #detärvisomär59an

 

 

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645180611
E-post: This is a mailto link

Se all info