Dam-VM: Fortsatta framgångar när nya svenska medaljer bärgades

28 AUG 2019 10:52
Fjärde tävlingsdagen blev en lång pärs för de flesta inblandade när kvalet i 5-manna avgjordes samtidigt som medaljerna i All Event skulle fördelas. Och i både 5-manna och All Event var de svenska tjejerna i högsta grad inblandade.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2019 10:52

I All Event hade ju Joline Persson Planefors chans att spela till sig en medalj - ledde ju inför 5-manna. Och Joline höll nerverna i styr och hade marginalerna med sig när hon med ett fåtal poängs marginal kunde spela till sig silvret. Medaljtrion i All Event blev enl. följande: Maria Rodriguez, Colombia (5488), Joline Persson Planefors (5425) och Shannon O´Keefe, USA (5422).

Hur gick det sedan för resten av de svenska tjejerna, och därmed även för laget i 5-manna? Jo, tjejerna spelade verkligen som ett lag. Lite för många tomrutor under de två inledande serierna kanske, men ändå blev det lagresultat en bit över pari i serierna. Serieraden blev 1035-1034-1079-1087-1059-1059, och under kvalets gång arbetade det svenska laget sig upppåt i resultatlistan. Kvintettens jämnhet över serierna tog dem också upp till en slutlig tredjeplats med drygt 50 poängs marginal ner till femteplatsen. Därmed en semifinalplats till, och ytterligare en säkrad medalj. Individuella resultat i 5-manna: Joline Persson Planefors (1275), Sandra Andersson (1317), Cajsa Wegner (1283), Josefin Hermansson (1206), Jenny Wegner (1272) och Anna Andersson (1194, spelade ej i laget).

Extra härligt var det sedan att se mästerskapets största gruppkram hittills när de svenska tjejerna och lagledningen firade sin semifinalplats och Jolines silver. Överlyckliga tjejer hade nu nått ett av mästerskapets största mål, nämligen en säkrad medalj i 5-manna. Återstår dock att se vilken valör det blir. Övriga länder till semifinal blev ett överlägset USA (6750), Mexico (6371) och Colombia (6341).

Efter avslutat kval i 5-manna väntar nu Masters för topp 24 idag onsdag (kl 18.00, svensk tid). Till detta Masters tog sig fem av de svenska tjejerna. Det var endast Anna Andersson som inte tog sig dit. Sverige är för övrigt enda landet med fem spelare kvalificerade för Masters. Ett bevis så gott som något på ett synnerligen starkt svenskt mästerskap. Och det återstår ju medaljspel på alla distanser utom All Event så det kan ju bli än bättre.

Foto: Eva Wegner