Dam-VM: Inga svenska medaljer i 3-manna

27 AUG 2019 12:01
På världsmästerskapens tredje dag avgjordes också tredje distansens kval - 3-manna. Tyvärr flöt det inte på lika bra för de svenska tjejerna här som i 2-manna. Men en liten chans till en semifinalplats fanns ändå inför avslutningsserien.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2019 12:01

Annars var spelet lite trevande för de flesta av de svenska tjejerna, undantaget Joline Persson Planefors. Joline spelade storstilat, och gick i mål på hela 1431. Ett resultat som därmed tagit henne upp i ledningen av All Event efter 18 serier.

Laget med Joline, Josefin Hermansson och Sandra Andersson var också det lag som var närmast en semifinalplats. Men då det tidigt i sjätte serien stod klart att medaljspel var utom räckhåll för trion blev det till att utnyttja resterande rutor till att prova lite nytt. Laget gick i mål på 3866, knappt 100 poäng från fjärdeplatsen. Det blev en slutlig niondeplats. Till semifinal gick Colombia 2 (4113), Mexico 2 (4010), USA 2 (3978) och Sydkora 2 (3962),

Hur gick det då för det andra svensklaget? Jo, laget kom tidigt en bit efter, och var aldrig nära ett avancemang. Slagpoängen blev 3710 och en slutlig 18:e plats för laget. Cajsa och Jenny Wegner noterades för 1266 resp. 1237, medan Anna Andersson stannade på 1207. Mer om kvalet i 3-manna går att läsa på swebowl.se.

Redan ikväll svensk tid väntar nästa distans, och det är 5-manna. En lång dag på banorna lär det bli då hela kvalet avgörs på samma dag. Kan också nämna att fem av de svenska tjejerna ligger topp 24 i All Event efter tre distanser. Det innebär i dagsläget plats i avslutande Masters.

Foto: Eva Wegner