Hoppa till sidans innehåll

Damernas EM är det första av två internationella mästerskap i sommar

06 JUN 2018 12:23
Om bara ett par dagar börjar tävlandet vid årets dam-EM i belgiska huvudstaden Bryssel. Och på plats i Bryssel är den svenska truppen med både spelare och ledare. Och förberedelserna på plats är i full gång fram till mästerskapsstarten på fredag.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2018 12:33

I den svenska truppen bidrar 59an med två spelare, nämligen systrarna från Perstorp, Jenny och Cajsa Wegner. Övriga fyra i den svenska truppen är Ida Andersson (BK Högland), Nina Flack (Team X-Calibur BK), Victoria Johansson (Team X-Calibur BK) samt Isabelle Hultin (Wåxnäs BC).

Höga medaljambitioner finns säkert i svensklägret och ett oerhört framgångsrikt EM för två år sedan i Wien att försöka kopiera. 2016 blev ju medaljskörden smått fantastiska nio medaljer. Och vem minns inte avslutande Masters där med endast svenskor på prispallen, och debutanten Filippa Persson (59an) högst upp.

Och precis som för två år sedan har 59an två tjejer med. 2016 var det Jenny Wegner och Filippa Persson, men i år får Jenny sällskap av lillasyster Cajsa istället, som därmed debuterar på seniorernas EM. Jenny å sin sida gör sitt tredje raka EM på seniornivå. Och de två tidigare europamästerskapen har varit onekligen framgångsrika för Jenny då de resulterat i tre guld, ett silver och ett brons.

Nu längtar vi bara på att mästerskapet ska börja och att det skall bli ett framgångsrikt mästerskap för de svenska tjejerna. Heja blågult!!! Ett reportage inför mästerskapet finns för övrigt att läsa på swebowl.se.

Mästerskapet kan man följa på swebowl.se och på mästerskapets hemsida. En del rapportering kommer det givetvis även att bli här på bk59an.se. Mästerskapet inleds förresten med singelspelet på fredag 8 juni, med start kl 09.00.

Foto: Arkiv 

Skribent: Jörgen Oksanen
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsorer

Finja Prefab │ LB Emballage Hässleholms Kommun Hässleholm Miljö

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645180611
E-post: This is a mailto link

Se all info