Danne slutade sexa när Skånetourens Superfinal avgjordes på nationaldagen

2018-06-07 17:40
På nationaldagen 6 juni avgjordes säsongens Skånetours Superfinal i Ängelholm, och i finalens startfält fanns tre spelare från 59an med i form av Daniel Ströbeck, Daniel "Danne" Nilsson och Eliaz Olsson.
  • Uppdaterad: 2018-06-07 17:46

Från Superfinalens första finalsteg avancerade alla tre från 59an vidare till andra finalsteget genokmatt bli trea (Danne), sjua (Eliaz) och åtta (Daniel .Ströbeck). Cutten gick efter plats 12, och 819 krävdes på de fyra serierna.

I det påföljande finalsteget fortsatte Danne att spela bra och tog sig vidare som tvåa. Tyvärr blev det inte vidare spel för Eliaz (12:a) och Daniel Ströbeck (13:e) då cutten gick efter topp 8. I Superfinalens sista finalsteg var det matchspel (Round Robin) inkl. bonus som gällde.

Och här var det Christer Rapp (Kulladals BS) som var starkast, och med fem matchvinster av sju möjliga räckte det för att ta hem slutsegern med 27 poängs marginal före klubbkamraten Jörgen Roos. Även på tredje platsen placerade sig en malmöspelare då Petro Härfstrand, Bulltofta BK lade beslag på den platsen. Härfstrand var för övrigt endast en poäng efter Roos. Och för Danne blev det en sjätteplats, endast sju poäng efter fjärdeplatsen.

Under nationaldagen avslutades även maratontävlingen över 16 serier i Turbanhallen (Hässleholms Bowlinghall), och slutsegrare blev Emmaboda BK´s Stefan Johansson (3721) före Matti Nilsson, BK Kronan (3629) och Jenny Wegner, 59an (3590). I tävlingen fanns även en lagtävling för onominerade 2-mannalag, vilken bör ha vunnits av Emmaboda BK´s Stefan Johansson och Kenth Lorentzen (7149) före 59ans Jenny Wegner och Christopher Narberg (7112) . Ett extrapris för högsta slagning över de fyra sista serierna delades också ut, och här var Christopher Narberg bäst med sina 972.

Länkar till de två tävlingarna: skanetouren.semaraton2018