Derbyomgång i både Elitserien och västra Götalandstvåan

15 FEB 2019 15:22
Efter två helgers uppehåll i ligaspelet är det nu åter dags för varsin hemmamatch för 59ans två lag i de nationella serierna. Och i såväl herrarnas Elitserie som västra Götalandstvåan är det derbymatcher på spelprogrammet.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 15:22

59ans elitlag i Elitserien välkomnar BKF Falkenberg medan Farmen ställs mot hallkollegan BK Turbanen. Båda våra lag spelar för att ta revansch från höstmötena då Falkenberg vann med 12-8 och Turbanen med knappa 11-9.

59an kommer till spel imorgon lördag med ett par ändringar i laget jämfört med senaste matchen hemma mot Team Clan då man verkligen hotade smålänningarnas långa förlustfria rad. Matchen slutade ju 10-10. Matchstart på lördag är kl 12.40, och då hoppas vi få se många av er heja fram våra grabbar till stordåd och kanske nya poäng.

För Farmen är det däremot söndagsmatch som gäller, för övrigt också den vid lunchtid (kl 12.20). Och poäng i derbyt mot Turbanen står verkligen högt i kurs om chansen till en topplacering i gruppen fortsatt skall vara realistisk. Med åtta matcher kvar att spela har Farmen på sin fjärdeplats sju poäng upp till ledande BK Ohm och Turbanen. Dock har Ohm en match mer spelad än de tre närmast bakomvarande lagen Turbanen (25p), BK Hovet (21p) och Farmen (18p). Topplaget Ohm har Farmen för övrigt kvar att möta både hemma och borta. Så viktiga poäng på spel för Farmen för att först och främst undvika negativt kval.

Ni kommer väl även ner i hallen på söndag och hejar fram Farmen till en derbyvinst? Ni är välkomna! Efter Farmen spelar B-laget 59an/Hässle mot BK Hammaren med förhoppningar om en ny tvåpoängare. Skönt att ligaspelet åter är igång, eller hur?

Foto: Hallands Nyheter/Montage

Huvudsponsorer