Det var i Medborgarhuset i Osby det hela startade för 60 år sedan

15 MAR 2019 14:59
Ja, idag (15 mars) är det 60 år sedan Bowlingklubben 59an (BK Femtionian) bildades av sex bowlingintresserade herrar i Hässleholm. Men under de fem första åren blev det till att åka till Osby för den nybildade klubben när det skulle bowlas.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2019 14:59

Ja, till en början blev det spel i Medborgarhuset i Osby, där fyra banor var inhysta i dess källare. Bowlinghall i Hässleholm dröjde nämligen till 1964, då Turbanhallen invigdes med att man bl a arrangerade SM-tävlingar under våren. Så sedan dess (1964) har Turbanhallen (Hässleholms Bowlinghall) varit 59ans hemvist där man bedrivit sin träning och spelat sina hemmamatcher.

Ett och annat arrangemang kommer att dyka upp under detta jubileumsår där just klubbens första 60 år kommer att firas och uppmärksammas. Så håll utkik! Närmast i tiden, i samband med säsongens sista hemmamatch i Elitserien för 59ans elitlag, planeras en liten ceremoni.

Foto: Medborgarhuset i Osby 1959/Montage (Jubileumsloggan är designad av Petra Gunnarsson på Dizajnstudion)