Elit-SM: Inget medaljspel för Filippa och Jenny

2018-07-04 21:13
Bowlingens Elit-SM inledde idag sitt finalspel som en av SM-veckans dryga 50 idrotter. Och för de 24 kvalificerade spelarna (12 damer och 12 herrar) innebar det fem kvalserier samt matchspel innan morgondagens medaljspel.
  • Uppdaterad: 2018-07-04 21:22

59ans två representanter i finalspelet fanns i damklassen i regerande mästarinnan Filippa Persson och fjolårstvåan Jenny Wegner. Båda två klarade av första hindret, fem serier, fram till torsdagens medaljspel. Jenny gick vidare som tvåa medan Filippa blev sjua med 21 pinnar tillgodo.

Topp 8 gick alltså vidare till matchspelet Round Robin, men här blev det inte många matchvinster för Jenny utan hon tappade flera placeringar i resultatlistan, och slutade på åttondeplatsen. Filippa å sin sida vann betydligt fler matcher, men avancerade inte direkt i resultatlistan förrän efter sjätte matchen. I sjätte matchen rullade hon nämligen in 279 och fick häng på tredjeplatsen.

I utjämningsserien mötte hon sedan tredjeplacerade Annie Thorell, Spader Dam. Endast 18 poäng bakom Annie lyckades dock Filippa inte ta in mer än sex pinnar, och slutade därmed fyra. För övrigt en placering hon även tog 2016. Till medaljspelet imorgon torsdag tog sig BK Skrufschas Jenny Karlsson (1), Spader Dams Anna Andersson (2) och Annie Thorell (3).

Bland herrarna tog sig följande trio till stegfinalen: IKW/Köping BK´s Viktor Danielsson (1), Team Pergamon BC´s Mattias Olsson (2) och BK Glams Niclas Lindholm (3). Detta innebär ju också att det är idel nya medaljörer jämfört med 2017 års Elit-SM.

Morgondagens stegfinaler inleds kl 09.30 med damernas semifinal och sänds på svtplay. Resultatrapportering finns på http://www.2018.bowlingsm.se/dynamic/start.asp