Farmen inleder återkvalet till Söderettan i Eslöv - BK Femtionian - Bowling - IdrottOnline Klubb

Farmen inleder återkvalet till Söderettan i Eslöv

2018-04-19 20:49
Efter att ha hamnat på en slutlig femteplats i sin grupp i Söderettan är det nu ett ovisst återkval för Farmen som väntar. Och i detta återkval krävs två matchvinster för fortsatt spel i ettan säsongen 2018/19.
  • Uppdaterad: 2018-04-20 12:29

Och första hindret i detta återkval blir Höganäs BC F1, alltså Höganäs första farmarlag. Laget från Höganäs spelade under säsongen i division 2 västra Götaland, i samma grupp som BK Frigg från Perstorp. Där hamnade man tvåa efter just Frigg med 31 inspelade poäng. Frigg vann för övrigt gruppen på 37 poäng.

Kvalmatchen (spel över två matcher) kommer att spelas lördagen 28 april med matchstart kl 10.00. Spelplats är Eslöv - Karlsro Bowling, och oljeprofilen som kommer att ligga på banorna är Räven. Oljeprofilen Räven är en 38 ft lång profil, och den profil man haft som matchprofil i Eslöv under säsongen.

Men för att behålla sin plats i division 1 måste, som nämnts ovan, Farmen vinna mer än mot Höganäs. Det krävs nämligen EN matchvinst till. Och då blir det till att möta vinnaren i matchen Team Bjuv BF (div 1) och IFK Göteborg (div 2), antingen 5 eller 6 maj.

Kvalträdet där Farmen ingår finner ni på http://bits.swebowl.se/Matches/ShowCup.aspx?CupId=674. Mer info om kvalet kommer efter helgen, då vi även vet spelplatserna i Elitkvalet. Herrarnas elitserie avslutas ju först fredagen 20 och lördagen 21 april med sammandrag.

Det vi dock vet om 59ans elitlags kval är att semifinalmotståndet är detsamma som ifjol våras, nämligen Sundbybergs IK, även kallat "Sumpan". Vi vet också att Elitkvalet kommer att spelas helgen 5-6 maj.

En sak till vet vi - Farmen behöver ditt stöd i Eslöv! Så häng gärna med till Eslöv och hjälp Farmen i jakten på förnyat kontrakt i söderettan (division 1).