Jenny och Anna är de enda svenskorna kvar i USBC Queens

2018-05-21 16:36
Efter söndagens tre omgångar matchspel i USBC Queens är nu 16 spelare kvar i kampen om slutsegern. Åtta på vinnarhalvan, och åtta på förlorarhalvan. Och bland dessa 16 återfinns två svenskor i 59ans Jenny Wegner och Spader Dams Anna Andersson.
  • Uppdaterad: 2018-05-21 16:40

Anna Anderssson är i de obesegrades skara efter tre raka vinster mot Sydney Brummett, Daria Pajak och Diandra Asbaty. Annas nästa motståndare (spelas kl 18.00 måndag svensk tid) är Shannonrhalvan O´Keefe. För Jenny Wegners del började matchspelet med två klara vinster mot Shannon Sellens och Megan Kelly. Därefter kom första förlusten för Jenny (580-713) då Tina Williams blev för svår.

Efter att fått vänta in att förlorarhalvan skulle komma ikapp var Jenny åter en vinnare och besegrade Brianna Zabierek i en poängsnål match. Nästa motståndare för Jenny blir nu Josie Barnes (samma starttid som Anna). Vägen fram till en stegfinal är nu lite längre på förlorarhalvan än på vinnarhalvan. För de nu kvarvarande på vinnarhalvan krävs "bara" två vinstmatcher i rad för att nå stegfinalen. Båda spelarna i vinnarhalvans final kan nämligen kvittera ut en plats i stegfinalen (seedas 1:a och 2:a)..

För förlorarhalvans nu kvarvarande spelare krävs det först och främst tre vinstmatcher i rad innan man når finalen där fyra spelare slåss om tre platser i stegfinalen (seedas 3:a, 4:a och 5:a).

För övriga tre svenskor i matchpelet blev det enligt följande: Sandra Andersson vinst-förlust-förlust, Ida Andersson förlust-vinst-förlust och Cajsa Wegner förlust-förlust. Ja, tyvärr blev det två raka förluster och respass ur tävlingen för Cajsa. Matchspelet som spelades på nyoljat verkade inte riktigt vara Cajsas favorit. Något som märktes redan under kvalets andra och tredje spelblock på just nyoljat.

Under kvällen och natten mot tisdag svensk tid kommer det alltså att avgöras vilka fem som tar plats i stegfinalen i USBC Queens 2018. http://pwba.com/Tournaments/Schedule/Details?TID=21.

Foto: pwba.com/Arkiv