Jenny och Pontus segrade båda i Europatourfinalen - BK Femtionian - Bowling - IdrottOnline Klubb

Jenny och Pontus segrade båda i Europatourfinalen

2018-04-23 19:28
I direkt anslutning till nyss avslutade Europatourtävlingen i nederländska Tilburg avgjordes under måndagen Europatourens rankingfinal för både damer och herrar. Och det svenska inslaget i dessa två rankingfinaler var stort.
  • Uppdaterad: 2018-04-25 09:16

Åtta av 16 spelare var svenskar, fem damer och tre herrar. Och det skulle även bli fina svenska framgångar, då båda klasserna vanns av svenskar. Formatet på rankingfinalen var annars den att alla spelarna spelade 12 kvalificeringsserier indelade i tre block om fyra serier. Därefter gick topp 3 till stegfinalerna.

På damsidan så ryckte Finlands Sanna Pasanen åt sig en ledning tidigt. En ledning som hon höll över alla 12 serierna. Strax bakom Pasanen kämpade bl a systrarna Cajsa och Jenny Wegner från 59an. Till viss del hämmad av en skada spurtade Jenny ändå starkt i 12:e serien och lade beslag på andraplatsen inför stegfinalen. Men den vassaste spurten stod hemmaspelaren Maxime de Rooij för med sina 977 på de fyra sista serierna. Att jämföras med hennes 1537 på de åtta första serierna. Den vassa spurten gick nu ut över svenskorna Ida Andersson, BK Högland och Cajsa Wegner. Ida slutade nämligen fyra, och var bara två poäng efter de Rooij. Cajsa å sin sida slutade femma, endast nio poäng bakom Ida.

I själva stegfinalen besegrade sedan Jenny först de Rooij (204-202), och sedan även Pasanen (212-202). Bland herrarna hade däremot Team Clan BK´s Pontus Andersson en krokigare väg fram till vinsten. Efter de fyra första serierna låg Pontus nämligen på åttonde och sista plats. Pontus klättrade dock sakta men säkert uppåt i resultatlistan, och när 12:e serien var spelad var han uppe på tredjeplatsen. En plats han dock tog sex poäng före en annan svensk i herrfinalen, BK Jösses Markus Jansson.

Och Pontus han fortsatte att klättra i stegfinalen efter vinst över Finlands Jari Ratia. Och även sista hindret klarade Pontus, då han med marginal besegrade England Richard Teece (232-172). Mer om dubbelsegern i Tilburg finns att läsa på swebowl.se.

Foto: Arkiv