Jenny Wegner i topp inför matchspelet i USBC Queens

2018-05-20 08:16
Under natten har nu de avslutande fem kvalserierna i USBC Queens spelats, och i topp finner vi 59ans Jenny Wegner. Och som etta i kvalet blir det för Jenny att möta 64:e placerade spelaren i första matchen i matchspelet.
  • Uppdaterad: 2018-05-20 08:29

Jenny som så här långt spelat stabilt på en hög nivå avslutade kvalet med 1135, och hamnade till slut +472. Så långt ett snitt på drygt 231. På placeringarna närmast bakom Jenny kom Shannon O´Keefe (+439), Daria Kovalova (+415), Erin McCarthy (+398) och Stefanie Johnson (+383).

Förutom Jennys avancemang till matchspelet klarade ytterligare fyra svenska tjejer cutten. Sandra Andersson (+330), Cajsa Wegner (+205), Anna Andersson (+190) och Ida Andersson (+132). Cutten hamnade för övrigt på +116. En av de svenska tjejerna hade dock inte marginalerna på sin sida. Nina Flack hamnade nämligen på delad 63:e plats med två andra spelare. Detta innebar därmed roll-off mellan dessa tre. Ett roll-ff där Nina var den stora förloraren. Resultaten i roll-offen blev nämligen Karen Marcano (233), Shannon Sellens (168) och Nina Flack (160). Därmed stod det också klart att Shannon Sellens blir Jennys första motståndare i matchpelet.

Övriga svenskor i matchspelet spelar enl. följande i första omgången: Sandra Andersson - Julianna Franco, Sharon Limansantoso - Cajsa Wegner, Sydney Bromett - Anna Andersson samt Liz Johnson - Ida Andersson. Alla inledande matcher i matchspelet börjar kl 18.00 ikväll (söndag) svensk tid.

Ett framgångsrikt kval att fira för Jenny och svenskgruppen i Reno. Ett dubbelt firande lär det väl säkert ha blivit då Jenny även fyllde 24 år under lördagen.

Foto: pwba.com