Kvalet 2018: Farmen föll i skiljeserie trots stark krigarinsats

2018-04-28 20:30
Lördagen var idag kommen då 59ans farmarlag (även kallat Farmen) skulle inleda sitt återkval till Söderettan. Två starka insatser, mot i första hand Höganäs BC F1, skulle komma att krävas för att Farmen fortsatt skulle vara ett lag i Söderettan.
  • Uppdaterad: 2018-04-28 20:51

Nu blev dock inte inledningsserien i kvaldrabbningen den bästa från Farmens sida utan Höganäs kunde ta ledningen med 1-4. Men detta lät sig inte Farmen nedslås av, utan laget tog direkt kommandot i andraserien. Och höll sitt lilla övertag serien ut. Övertaget i serien resulterade i 4-1 för Farmen, och det var åter oavgjort i matchen (5-5).

Farmen fortsatte sedan på inslagen väg och tog ledningen i matchen genom bl a starkt spel av paret Madelene "Madde" Gullberg och Eliaz Olsson samt Håkan Stahre i just tredjeserien. 3-2 i serien ledde till ledning med 8-7 inför avgörandet av första matchen. Och i avslutningsserien fortsatte bl a Håkan vara ett av Farmens stora utropstecken i detta skede av matchen, vilket ledde till att Farmen kunde behålla och även dryga ut sin ledning till slutresultatet 12-8 (6135-6122).

Efter en kortare paus var det dags för match 2. En match som dock Farmen aldrig riktigt var med i. Höganäs kunde nämligen relativt enkelt avgöra matchen redan efter tre serier, 12-3 / 4-1, 4-1, 4-1 (4857-4450). Därmed hade lagen varsin matchvinst, och skiljeserie skulle avgöra vilket av lagen som skulle fortsätta sin resa till Söderettan.

Och allra bästa starten på skiljeserien fick Farmen, då man halvvägs in i densamma hade ledningen på alla banparen. Men övertaget lyckades inte Farmen behålla, trots ett idogt kämpande, utan Höganäs kom ifatt och vann till slut alla banparen utom ett. Även totalen lade Höganäs beslag på. Och skiljeserien kom därmed att sluta i 1-4 (1622-1677).

Detta betyder att Höganäs BC F1 går vidare i sin jakt på en plats i Söderettan medan Farmen får börja om i division 2 till hösten. Ett besviket Farmen efter degraderingen skall dock inte vara alltför besvikna över sin insats, snarare tvärtom. Man kämpade och slet för varandra och pressade Högäns ända fram till slutrutorna i skiljeserien. Några riktiga toppslagningar fanns kanske inte att nämna i Farmen, men toppslagningarna i resp. match var: Eliaz (803 i match 1), Håkan (630/3 i match 1), Lennart "Bulan" Bladh (591/3 i match 2), Eliaz (591/3 i match 2) samt Jacob Bladh (214 i skiljeserien).

Slutligen tackar undertecknad Farmen och Höganäs för den spänning och dramatik ni bjöd på i Eslövs bowlinghall.