Kval till division 2: Farmen klarade återkvalet med glans

13 MAJ 2019 22:01
Den gångna helgen kvalades det för fullt runt om i bowlinglandet Sverige. Så även för 59ans två lag i de nationella serierna. Och på lördagen skulle Farmens öde avgöras i Markaryd. Vinst krävdes för fortsatt spel i tvåan.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2019 22:01

Laget man ställdes mot i detta återkval var Team Värnamo BC F1 från division 3. Ovisst till en början kanske, men Farmens spelstarka vår, där man bl a putsat lagets klubbrekord hela fyra gånger, lovade dock gott. Att sedan Farmen var förstärkt med Cajsa och Jenny Wegner försämrade ju inte lagets chanser till förnyat kontrakt.

Nu blev det dock inte så jämt och ovisst som vi kanske var rädda för. Nej, Farmen var alldeles för bra för sina farmarlagskollegor från Team Värnamo BC. För efter två spelade serier i match 1 var Farmens ledning hela 10-0. Farmen fortsatte sedan att dominera tillställningen, och vann match 1 med 17-3. Match 2 tog Farmen också hand om, och stod även som segrare här. Avgjort efter tre serier, 4-11.

Vinsten med 4-0 (två matchvinster) innebär alltså att Farmen behåller sin plats i division 2. Slagpoängen i matcherna blev 6268-5797 och 4459-4814 (3 serier), Att systrarna Cajsa och Jenny gav Farmen spetskvalité i detta återkval var ju ytterst uppenbart när man kollar in matchprotokollen. Systrarna  tillhörde nämligen topparna i båda matcherna. Jenny noterades för 880 resp. 708 (3 serier) medan Cajsa slog 845 resp. 671 (3 serier). I par med tvillingarna Goliat och William Olofsson spelade de också hem sex av sju möjliga banpoäng. Ytterligare fyra individuella slagningar över pari noterades hos Farmen: Andreas H-Wickander (801  och 638/3), Goliat Olofsson (812) och Patrik "Pocke" Bruno (808).

En bra dag på jobbet för Farmen alltså.

Varför det gick som det gjorde för 59an i Elitkvalet kan ni läsa om imorgon (tisdag kväll) här på hemsidan.

Foto: Eva Wegner