Michael "Micke" Wegner - årets klubbmästare

30 DEC 2018 18:33
59an avslutade på lördagen 2018 med kombon KM och julfest. Och det kom att bli en tidigare vinnare (2013) som åter stod som vinnare i årets upplaga av 59ans KM. För övrigt den ende i startfältet med alla sina serier över 200.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2018 18:33

Precis som tidigare år ingick årets KM i Hässleholms deltävling i Skånemästerskapet. Skånemästerskapet är dock en tävling med hcp, vilket inte 59ans KM är. Tyvärr blev dock årets startfält i KM:et lite glest, beroende på flera orsaker. Bl a sammanföll det med ungdomstävlingen Formocupen på Baltiska hallen i Malmö, där några av 59ans ungdomar valde att spela istället.

Annars inleddes årets KM med att Kristoffer "Stoffe" Persson tog ledningen med sina 235. Flera höga slagningar noterades sedan i andraserien när Filippa Persson rullade in 269, Jenny Wegner 252, Andreas H-Wickander 248 och Michael "Micke" Wegner 244. Men sedan efter tre serier var det Thomas "Tott" Frankson som hade tagit över ledningen med sina 663. Tott fortsatte att vara med i toppstriden även efter fyra serier tillsammans med några till.

Men i femte serien var det Micke som tog greppet om tillstälningen och guldmedaljen. Hans 256, samtidigt som flera av konkurrenterna inte gjorde några riktigt bra serier, gjorde att han fick en klar ledning till bakomvarande inför avslutningsserien. Och med en stabil och bra avslutning hade han inga större problem att hålla undan för de som jagade honom. Två som gjorde riktigt starka avslutningar var Cajsa och Daniel "Danne" Nilsson som avslutade med 517 (238-279) resp. 726 (234-245-247). Trots dessa starka avslutningar räckte det inte till någon till medalj i Open-klassen för någon av de två. Båda landade nämligen på 1276, och det kom att krävas 1281 för att plocka hem bronsmedaljen.

Sett till Skånemästerskapet var toppresultaten i KM:et riktigt gångbara. Mickes 1348 (+84 i hcp) = 1432 var ledarresultat i Hässleholms deltävling när endast en start under söndagen återstod. Och på tredje plats återfanns Tott med sina 1281 (+132 i hcp) = 1432. Nu blev det dock ingen förstaplats i tävlingen för Micke ändå. Detta då BK Bråhögs Simon Svärd passerade honom i sista starten med en slagning på 1459.

Men seger för Micke blev det ändå då han hade högst slagning utan hcp. Och i det hänseendet placerade sig sex spelare från 59an bland topp 8. Det blev även vinst i lagtävlingen onominerade 4-mannalag. Skånemästerskapet Hässleholm

Hur gick det då för 59ans ungdomar i Formocupen? Jo, tvillingarna Willliam och Goliat Olofsson samt Eliaz Olsson avancerade vidare till finalspelet från U18-klassen. Från den klassen tog sig även BS Hässles Ottilia "Tilly" Gunnarsson vidare till finalspelet. Jacob Bladh lyckades dock inte ta sig vidare i U16-klassen. Topp 8 i de fyra klasserna tog sig för övrigt vidare till finalspelet. Ett finalspel som spelades i cupform över en (1) serie med hcp.

Tyvärr blev det direkt förlust i första finalomgången för tvillingarna Willliam och Goliat samt Eliaz. Tilly vann däremot sina två inledande matcher innan det blev förlust i kvartsfinalen. Jacob blev däremot inte lottlös trots att han inte gick vidare från kvalspelet. Han vann nämligen utlottningen av ett klot.

Stora vinnare i Formocupen 2018 blev nu Kristianstad och BK Allön. De fyra semifinalisterna kom nämligen från BK Glenfield och BK Allön. Slutsegrare blev Hugo Blomdahl (Allön) före Emil Nilsson (Allön), Kian Sonesson (Glenfield) och Hugo Nilsson (Allön). Nämnas skall också att Eliaz fick pris för tredje bästa kvalresultat utan hcp (865). Formocupen

Och idag har även U23-tävlingen i Hässleholm avslutats med bl a en slutlig fjärdeplats i klassen över 165 för 59ans William Olofsson. Denna klassen vanns för övrigt av Team Clan BK´s Jonathan Martinsson före BK Turbanens Philip Thelandersson. Och från Junior Masters i Nässjö kan vi meddela att 59ans William Olofsson fortsatt leder tävlingen klart när en start återstår på nyårsdagen. U23-tävlingen, Junior Masters Nässjö

Resultatlista KM 2018 Open-klassen

1) Michael Wegner  1348