Mot topplaget Ohm förlorade Farmen säsongens sista hemmamatch

31 MAR 2019 17:25
Farmen är sedan ett par omgångar tillbaka klara för negativt kval. Man får alltså kvala för att stanna kvar i tvåan. Men innan Farmen är där väntade bl a säsongens sista hemmamatch idag när Åstorpslaget BK Ohm kom till Hässleholm.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2019 17:25

Ohm är förresten laget som leder Farmens grupp strax före BK Hovet och BK Turbanen. På fjärde plats återfanns Farmen inför helgens omgång, tio poäng bakom tredjeplacerade Turbanen. Och i arla morgonstund (kl 09.00 och omslag till sommartid) var det matchstart. Väl tidigt tyckte många.

Och det var gästerna från Åstorp som fick en kalasstart. 0-5 (1469-1566) blev resultatet av inledningsserien. Ett underläge som Farmen aldrig riktigt lyckades reducera även om andraserien vanns med 3-2 (1563-1534). Underläget med 3-7 i halvtid blev istället än större under matchens andra hälft då Ohm gjorde 1-4 två gånger. Matchen slutade därmed i förlust med 5-15 (6127-6341).

Av bara farten vann Ohm även toppmatchen mot BK Turbanen med 9-11. En match som Ohm hade avgjort redan efter tre serier då man ledde med 4-11. Dubbelvinsten för Ohm innebar också en säkrad serieseger och direktuppflyttning till division 1.

Individuella insatser att lyfta fram i Farmen var utan tvekan William Olofssons starka 885. Även Per "Pelle" Monténs 809 skall nämnas. Kvar av grundserien för Farmen är en bortaresa till Båstad kommande lördag för möten med BK Nyhem och Halmia BS. Två lag som också är klara för återkval i maj månad.