Hoppa till sidans innehåll

På lördag inleder Cajsa sitt tredje U21-VM

26 JUL 2018 09:26
På lördag inleder 59ans Cajsa Wegner sitt tredje U21-VM och sitt andra internationella mästerskap den här sommaren. Efter det framgångsrika EM:et för knappt en månad sedan väntar nu ett VM i bilstaden Detroit i USA.
  • Uppdaterad: 26 JUL 2018 10:00

Redan i söndags flög dock Cajsa och den svenska truppen till USA. Allt för att få några dagar att vänja sig vid tidsskillnaden (6 timmar). Väl på plats har det hunnit bli lite träning och sightseeing, och under natten tilll idag torsdag (svensk tid) invigdes mästerskapet. Nu under torsdagen blir det så officiell träning på mästerskapsprofilen och sedan inleds mästerskapet på fredag eftermiddag (svensk tid) med killarnas singelspel (kval). Första start här är kl 15.00.

Tjejerna får vänta med sin mästerskapsstart till lördag, då det även för dem inleds med singel. Mästerskapet blir som ovan nämnts Cajsa Wegners tredje, men också sista U21-VM. Redan i debuten 2014 i Hongkong blev det ett silver för Cajsa och hennes lagkamrater i 4-manna. Ett silver som mycket väl kunde blivit ett guld. De svenska tjejerna förlorade nämligen finalen mot Japan med en (1) ynka pinne. Vid senaste VM:et (2016) i Lincoln, Nebraska i USA blev det också en lagmedalj i 4-manna för Cajsa och de svenska tjejerna. Det blev ett brons.

Nu 2018 så är mästerskapet åter i USA på berömd bowlingmark, nämligen på Thunderbowl Lanes. Hela mästerskapet följer ni bäst på swebowl.se, men även här på bk59an.se. På följande länk http://2018wyc.worldbowling.org/ finns spelschema, resultat och Online Scoring.

Foto: Eva Wegner

Skribent: Jörgen Oksanen
Epost: This is a mailto link

Huvudsponsorer

Finja Prefab │ LB Emballage Hässleholms Kommun Hässleholm Miljö

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645180611
E-post: This is a mailto link

Se all info