PUL ersätts av GDPR 25 maj - BK Femtionian - Bowling - IdrottOnline Klubb

PUL ersätts av GDPR 25 maj

2018-05-23 17:18
Den "gamla" Personuppgiftslagen (PUL), som använts sedan 1998, kommer att ersättas av Dataskyddsförordningen (GDPR) med start 25 maj. Denna nyordning berör allt och alla som hanterar personuppgifter inom EU.
  • Uppdaterad: 2018-05-23 17:18

Det berör även oss inom idrottsrörelsen, på såväl förbundsnivå som på klubbnivå. För er som inte vet så mycket om Dataskyddsförordningen, eller GDPR (General Data Protection Regulation) som den kallas internationellt, så är den bl a till för att stärka skyddet för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får hanteras.

Personuppgifter definieras som uppgifter som kan kopplas till en fysisk person. Och att ha en strategi för hur medlemmarnas personuppgifter hanteras är föreningen/klubben ytterst ansvarig för. Detta tillsammans med en integritetspolicy.

Mer om det övergripande vad det gäller GDPR finns att läsa på http://www.rf.se/personuppgifter. Vad det gäller 59ans egna integritetspolicy och personuppgiftshantering styrd av GDPR får vi återkomma till senare under sommaren, dock senast vid årsmötet i augusti.