Rekordslagningar och dubbla vinster för Farmen i epilogen

06 APR 2019 16:19
Grundsäsongens sista sammandrabbningar spelades för 59:ans farmarlag mot de två Halmstadlagen Halmia och Nyhem, båda förvisade till en exiltillvaro i Båstad. Det skulle bli en avslutning med flaggan i topp.
  • Skapad: 06 APR 2019 16:19

Även om Farmen var säkra på fjärdeplatsen i gruppen och därmed stundande kval för att behålla platsen i Division 2, var dagens matcher inte helt utan betydelse eftersom vi med två vinster skulle ha chans att bli bästa 4:a av samtliga Götaladslag, vilket skulle kunna få betydelse vid eventuell vakans i serien inför nästa säsong. Vi var medvetna om Båstadhallens resultatvänliga rykte, men i inledningsmatchen mot Halmia hade vi till en början svårt att hitta rätt linje till fickan. Mycket till häng i mitten var det inte tal om och hålen blev fler än strikeraderna, och efter två resultatmässigt mediokra serier låg vi under med 8-2. Möjligtvis gjorde det till synes hopplösa underläget oss mer benägna att testa andra lösningar för att bemästra underlaget, och många av oss började efter några rejäla kliv vänsterut på ansatserna att hitta fickan med allt större regelbundenhet. Det bar sig inte sämre än att vi ökade med drygt 200 kägelpoäng och svepte samtliga bord, och plötsligt var hemmalagets ledning endast 8-7. I sista serien drog två banpar och totalen ifrån tidigt i vår favör, medan de övriga två borden utvecklades till rejäla bataljer. Det ena tappade vi till slut med 5 poäng, men på bana 7-8 lyckades Graham och undertecknad, med var sin avslutande trippel, klämma oss förbi och vinna bordet med 2 poäng. En smått oväntad seger med 11-9 var ett faktum! Matchbäst i 59:an var Goliat på 915, och med sig över 900 hade han Pelle på 901. Undertecknad nosade på 900 men stannade på 894.

Inför andra matchen mot Nyhem kände vi oss trygga i att ha hittat den beryktade tuban, vilket de två avslutande seriernas 3568 (223 i snitt) var ett så gott bevis som något på. Vi kände nog på oss att det relativt färska F-klubbrekordet på 6643 satt löst, vilket gav oss något extra att spela för. Vi fortsatte i samma stil med inledningsserier på 1795 och 1706 vilket gav en till synes trygg ledning med 8-2, men i tredje serien vaknade hemmalaget till liv och tog så när en liknande 5-0:a som vi gjorde i matchen före. Som tur var lyckades vi vända två banpar i slutrutorna för en fortsatt trygg ledning med 10-5, och med 5201 i kägelpoäng handlade det mest om hur mycket vi skulle krossa det gamla klubbrekordet med. Vi fokuserade dock främst på att vinna matchen, och när Pelle/William hade dragit ifrån med 50 pinnar halvvägs igenom serien kändes det som att det var klart. Avslappnade, tryckte vi på gasen lite extra på slutrakan och samtliga bord spelades hem för en 15-5-seger. Matchbäst här var Pelle på 948, följd av Graham på 931 och Patrik på 896. Pelle/William och Graham/undertecknad tog samtliga banpoäng. Kägelpoängen och det nya F-lagsrekordet landade på 6960, ett resultat som givetvis till stor del bygger på lättscorade banor, men också i stor utsträckning på vårdat spärrspel och ett bra lagsamarbete. Roligt var det, hur som helst!

“Vad gör ni i den här serien?” var en kommentar vi fick från en motståndare efter matchen och, ja, vi kan väl inte säga mycket annat än “förhoppningsvis åtminstone en säsong till”. Att ha denna genomkörare som sista matcher innan kvalet gör ju att vi har råd att vara försiktigt optimistiska inför detta!

/Andreas Wickander

Skribent: Andreas Wickander