Se "Världens bästa slutspel" i Sportspegeln

2018-05-13 19:56
Söndagens finalmatcher i SM-Slutspelet bjöd både på överlägsenhet i herrfinalen och oerhörd dramatik i damfinalen. Något som resulterade i dubbla SM-guld till Partille - Team Pergamon BC och Team X-Calibur BK.
  • Uppdaterad: 2018-05-13 20:12

Herrfinalen mellan Team Pergamon och Team Clan BK blev en ensidig historia i första matchen. Efter tre serier här ledde Team Pergamon med hela 15-0. Även fjärdeserien spelades av och matchen slutade i 19-1. Stora siffror, men Team Clan gjorde ändå nästan 7000 i matchen.

I andra matchen, när Team Clan fick välja oljeprofil, blev det betydligt jämnare. Så pass att det stod 7-8 (Team Clan hemmalag) efter tre serier. Men därefter var det roliga slut för Team Clan, och Team Pergamon kunde säkra ännu ett SM-Guld i 8-manna efter vinst i två raka finalmatcher (19-1 och 7-13).

I damfinalen, med inslag från 59an i Spader Dam, blev det betydligt jämnare då både Spader Dam och Team X-Calibur vann den match när man själv valde oljeprofil. Efter varsin vinst blev det en tredje match där Spadertjejerna åter valde profilen Annette87. Men nu hade X-Calibur funderat ut en ny gameplan, och man drog ifrån redan i inledningsserien. Det blev 0-5, och sedan 2-2 i andraserien. Alltså ett stort underläge (2-7) för Spadertjejerna. Men tjejerna i blått gav inte slaget förlorat, utan lyckades slingra sig ur X-Caliburs grepp och ta full pott i tredje serien. Bl a vände man de två vänstra banparen i slutrutan, och det var nu kvitterat i matchen (7-7).

Sista serien blev en fortsatt dramatisk resa där kommandot växlade en del mellan lagen. Men det blev X-Calibur som drog det längsta strået när man vann avslutningsserien med 1-3, och matchen med 8-10. Därmed blev det tronskifte i damernas 8-manna, och dubbla SM-Guld till Partille.

Kul var det sedan att se att SVT och Sportspegeln (söndag) uppmärksammade "Världens bästa slutspel" med ett inslag. Inslaget finns i början på programmet, och kan ses på svtplay.se.