Spader Dam fick kämpa hårt för att nå en ny SM-final

2018-05-12 22:43
Den här helgen avgörs SM-Slutspelet för 8-mannalag på Baltiska hallen i Malmö. Fyra damlag, och lika många herrlag, gör upp om var de två SM-bucklorna skall hamna. Något vi först vet på söndag eftermiddag då SM-finalerna avgjorts.
  • Uppdaterad: 2018-05-12 23:07

Och på herrsidan blir det samma lag som möts i söndagens SM-final som ifjol, nämligen Team Pergamon BC och Team Clan BK. Båda dessa lag vann sina semifinaler i två raka. Pergamon mot BK Jösse, och Team Clan mot IS Göta.

På damsidan var det betydligt jämnare och tuffare. Detta då de två första semifinalerna på fredagskvällen båda slutade 10-10. Team X-Calibur BK mot BK Högland, och Spader Dam mot B-K Eva. På lördagsförmiddagen möttes åter X-Calibur och Högland. Denna match vann X-Calibur med 7-13 (Högland var hemmalag). Detta räckte inte för X-Calibur utan en match till spelades, som även den vanns av X-Calibur. Nu med 12-8. Därmed var Partillelaget klart för ännu en SM-final. Men vilka skulle de få möta i finalen?

Lördagens första möte mellan Spader Dam och B-K Eva spelades på samma oljeprofil som under fredagen. Något som inte riktigt passade Spadertjejerna på fredagen, och ännu mindre på lördagen då även B-K Eva valde att spela på oljeprofilen Rosenquist. På fredagen lyckades Spadertjejerna ta ikapp ett underläge på 2-8 till oavgjort, men på lördagen var man chanslösa mot Evorna från Bromma. Matchen slutade 16-4 till B-K Eva.

Därmed var Spadertjejerna tvungna att vinna tredje matchen lagen emellan, annars skulle det inte bli en ny SM-final för Helsingborgslaget. Och på oljeprofilen Annette87 var Spadertjejerna, med 59an-trion Cajsa Wegner, Jenny Wegner och Filippa Persson i laget, direkt på hugget. Man tog tag i taktpinnen direkt, och gjorde 5-0. En ledning man aldrig släppte ifrån sig utan man tvingade fram en skiljeserie efter matchvinsten med 13-6. I matchen gjorde förresten Cajsa Wegner en 300-ing.

Väl i skiljeserien så fortsatte Spadertjejerna att dominera, och kunde vinna densamma med 3-2 efter att man bl a vunnit två banpar med bred marginal. Alltså en ny SM-final för de regerande mästarinnorna i Spader Dam. Och som nämnts innan blir X-Calibur åter Spadertjejernas finalmotståndare. De båda SM-finalerna startar kl 09.00 på söndagförmiddagen, och för dig som inte kan ta dig till Baltiskan i Malmö så finns Livestreaming och Online Scoring. Något man når via följande länk http://www.swebowl.se/tavlingar/svenskamasterskap/8-MannaSM-slutspel2018/

Foto: Svenska Bowlingförbundet, SM-Slutspelet 2017