Stureby var flera klasser bättre än 59an när Elitserien gjorde omstart

19 JAN 2019 23:53
Elitserien gör omstart den här helgen, vilket för 59an innebär en bortadubbel till Stockholm och Köping. Första stoppet var Stockholm och Stureby BK, och där var tyvärr 59an mer eller mindre chanslösa.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2019 23:53

Förhoppningarna om jämna och ovissa matcher på den här bortaresan grusades rejält, åtminstone i helgens första match. Stureby var nämligen alldeles för bra för 59an i denna vårsäsongens första match. Redan i första serien kom man långt efter, och även om det blev lite jämnare i andraserien stod det ändå 9-1 till Stureby halvvägs in i matchen.

Även andra halvan av matchen var ojämn då hemmalaget även vann den med 9-1. Därmed klar förlust med 18-2, 6761-6214. Bäst slagning i 59an hade Daniel "Danne" Nilsson (847) följt av Anton Borg (828) och Kristoffer "Stoffe" Persson (801). Bara att ladda om till söndagens match mot IKW/Köpings BK där vi hoppas på en betydligt jämnare tillställning.

Lite omvända roller var det däremot för Farmen, som inte hade några större besvär att besegra Skillingaryds IS med stora siffror. Efter en stark inledning mattades Farmen en del under matchens andra hälft, och gick i mål på 6060. Matchen slutade i 16-4, 6060-5194. Storsegern innebar inga tabellförändringar för Farmen då framförvarande lag också vann. Alltså fortsatt fjärdeplats för laget, två poäng bakom tredjeplacerade BK Hovet. Topparna i Farmen var onekligen också paret för dagen i Goliat Olofsson (829) och Patrik "Pocke" Bruno (860). Man var även obesegrade i matchen.

Kommande helg väntar ny hemmamatch för Farmen då farmarlagskollegan från BK Frigg besöker Hässleholm på söndagen.

Killarna för dagen i Farmens segermatch mot Skillingaryds IS. Fr v Goliat Olofsson och Patrik "Pocke" Bruno. Foto: Jörgen Oksanen

Huvudsponsorer

Finja Prefab │ LB Emballage Hässleholms Kommun Hässleholm Miljö