Hoppa till sidans innehåll

Tilly blir sjätte Hässleholmsbowlaren att få representera blågult

09 JAN 2019 00:36
På tisdagen offentliggjordes truppen till årets J-EM av nyblivne förbundskaptenen Robert "Robban" Andersson. Och till det stundande Europamästerskapet i Wien, under påskveckan i mitten på april, togs bl a BS Hässles Ottilia "Tilly" Gunnarsson ut.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2019 00:36

Tilly blev därmed en av åtta lyckliga juniorer som fick förtroendet av förbundskaptenen att representera Sverige under Europamästerskapet i Wien. Tilly blev också den sjätte i raden av Hässleholmsbowlare sedan 2012 som får ikläda sig den blågula landslagsdressen. 2012 var nämligen året då Hässleholmsbowlingen fick sin första landslagsspelare. Emil Nilsson, kommen från Åstorp, fick då göra landslagsdebut på det årets junior-EM i Aalborg. På det mästerskapet gjorde Jenny Wegner för övrigt sitt sista J-EM, då spelandes för Spader Dam.

Övriga Hässleholmsbowlare som spelat eller fortfarande spelar i blågult är en kvartett tjejer från 59an: Cajsa Wegner, Jenny Wegner, Filippa Persson och Madelene "Madde" Gullberg.

59an önskar naturligtvis Tilly och övriga uttagna lycka till i Wien, och mer om den uttagna truppen finns att läsa på swebowl.se.

Foto: Privat/Norra Skåne

Skribent: Jörgen Oksanen
Epost: This is a mailto link

 #detärvisomär59an

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645180611
E-post: This is a mailto link

Se all info