U21-VM: Det stannade vid ett brons för tjejerna i 4-manna

2018-08-03 10:11
Efter det lyckosamma kvalet i 4-manna för de svenska tjejerna var det under torsdagen dags för medaljspelet på nämnda distans. De svenska tjejerna ställdes mot kvalvinnarna Sydkorea medan USA fick möta Malaysia.
  • Uppdaterad: 2018-08-03 12:29

Först skall det dock sägas att semifinaler och final spelas numera inte med samma format som tidigare. Alltså inte som i kvalet. Spelformatet är istället matchspel i bäst av tre serier Bakers. Seriens tio rutor delas alltså upp mellan lagets fyra spelare så att två spelare spelar två rutor var och de andra två spelar tre rutor var. Dock spelar varje spelare bara en ruta åt gången. Denna ändring har säkert gjorts för att få fram ett snabbare avgörande.

Hur som helst så gjorde de svenska tjejerna (Sofia Myllymäki, Cajsa Wegner, Hanna Engberg och Alida Molander) en riktigt bra insats men belönades kanske lite för dåligt för den. Man föll därmed i två raka serier, 255-212, 243-216. Sydkoreas finalmotståndare blev USA, som klart besegrade Malaysia i två raka i sin semifinal. Finalen gick till tre serier, där USA vände och vann efter att ha förlorat första serien. Bronset i 4-manna är för övrigt Cajsa Wegners tredje raka medalj i 4-manna på U21-VM.

På killsidan var det nordiskt i finalen då Qatar här fick möta Finland. Qatar vann förstaserien med en (1) poäng efter en stark avslutning, och var sedan överlägsna i andraserien. Därmed guld till Qatar och silver till Finland.

Efter prisutdelningar i 4-manna och All Event spelades också de två första omgångarna i Masters under gårdagen. Men för de svenska tjejerna och killarna som kvalificerat sig till Masters blev det nästan idel förluster i deras första matcher. Alida Molander förlorade med 1-2 mot Australiens Emma Williamson medan 59ans Cajsa Wegner förlorade med 0-2 mot Mexikos Raquel Orozco. För killarna blev det också två förluster, men även en vinst. William Svensson förlorade med 0-2 mot Saudiarabiens Abdulrahman Abdulwahab Alkheliwi och Alfred Berggren med 0-2 mot Japans Hideaki Hata.

Men efter fyra svenska förluster blev det en svensk vinst. Robert Lindberg lyckades nämligen vinna en tät drabbning mot Singapores Jomond Chia i skiljeserie. Därmed finns bara en medaljchans kvar i mästerskapet för den svenska truppen. Medaljskörden så här långt är ett guld och fyra brons. Lägg därtill Cajsas fina fjärdeplats i All Event. Medaljskörden kommer kanske att överträffa hemmanationen USA´s, som inte kommer att kunna plocka hem mer än en till. USA´s medaljskörd är för övrigt ett guld, två silver och ett brons.

Foto: World Bowling, Laget inkl. coach Peter Ljung