U21-VM: Formidabel andradag av tjejerna tog dem till semifinal - BK Femtionian - Bowling - IdrottOnline Klubb

U21-VM: Formidabel andradag av tjejerna tog dem till semifinal

2018-08-02 09:53
De svenska tjejerna stod för en oerhört stark upphämtning när de under 4-mannakvalets andradag avancerade till semifinal, och därmed hade en ny medalj säkrats. Tyvärr gick det inte lika bra för de svenska killarna i deras jakt på en semifinalplats.
  • Uppdaterad: 2018-08-02 10:34

4-mannakvalets andra hälft, serie 4-6 spelades under onsdagen, och först ut var tjejerna. Det svenska tjejerna hade en semifinalplats inom räckhåll då fjärdeplacerade Finland endast var 33 poäng före inför andradagens start. Och de svenska tjejerna, Sofia Myllymäki, Hanna Engberg, Alida Molander och 59ans Cajsa Wegner fick en kanonstart i 910.

Inledningsseriens 910 gjorde att tjejerna klart närmade sig en möjlig semifinalplats. Än bättre såg det ut efter nästa serie, vilken gav 894. Och nu hade tjejerna avancerat upp på tredje plats. Tyvärr fick man sedan avsluta passet på ett lite mer svårlöst banpar, men tjejerna krigade till sig anständiga 779 här och kunde hålla undan för jagande lag. Tjejerna slutade fyra med sina 4956 sedan Cajsa anfört laget med starka 728. Riktigt stark andradag hade även Hanna med sina 693. Övriga semifinalister blev Sydkorea (5103), Malaysia (5005) och USA (4987). Närmast bakom Sverige var Japan och Singapore.

Som nämnts ovan lyckades de svenska killarna inte ta sig till semifinal och spelet om medaljerna. Lite av en besvikelse kanske när spelet flöt på så bra i 2-manna för alla fyra. De svenska killarna hade ju precis som tjejerna lite att ta igen när andradagen började. Tyvärr tappade man lite till mot framförvarande lag redan i andradagens första serie, men gav sig själva chansen att greja en semifinalplats i avslutningsserien efter att ha gjort starka 979 i mellanserien. Det krävdes dock en slagning på dryga 900 för att det skulle kunna gå vägen. Nu blev det mer blygsamma 766 istället, och en slutlig åttondeplats. Upp till fjärdeplacerade Finland saknades det 130 poäng. Förutom Finland tog sig även Japan (1:a), Filippinerna (2:a) och Qatar (3:a) till medaljspelet.

Det avslutande 4-mannakvalet innebar också att All Event nu var avgjort, och här var det riktigt nära att Cajsa Wegners starka andradag hade fört upp henne på medaljplats. Nu fattades det dock 25 futtiga poäng upp till bronsplatsen. Ja, faktiskt också till silverplatsen. Både Juliana Botero, Colombia och Sunhwa Hong, Sydkorea hamnade nämligen båda på 3903. Vinnare av All Event blev Malaysias Nur Svazwani Sahar med 3937. Cajsas 3878 räckte till en stark fjärdeplats.

Detta innebar också att topp 24 i All Event är klara för Masters, och dit gick då naturligtvis Cajsa. Förutom Cajsa blev det dock bara Alida Molander av de övriga svenska tjejerna som tog sig vidare till Masters. Alida slutade 18:e, Sofia 35:a och Hanna 52:a.

Bland killarna togs guldet i All Event av Ghanim Aboujassoum, Qatar. Silvret gick till Jaehyeon Han, Sydkorea och bronset till Niko Oksanen, Finland. För de svenska killarna blev placeringarna följande: Alfred Berggren (6:a), Robert Lindberg (7:a), William Svensson (21:a) och Emanuel Jonsson (31:a). Detta betyder att Alfred, Robert och William får spela avslutande Masters.

Men först ser vi fram emot tjejernas medaljspel under sena eftermiddagen idag, med start kl 17.30. http://2018wyc.worldbowling.org/.

Foto: bowlingdigital.com