UPP-slaget: Goliat Olofsson slutade trea i Sveriges största ungdomstävling

12 AUG 2018 17:24
Under helgen, fredag-söndag, har Sveriges största ungdomstävling arrangerats - UPP-slaget, på RC Bowl Arena i Jönköping. Nu är inte UPP-slaget enbart en tävling utan även ett seminarium lett av flera svenska bowlingprofiler.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2018 12:22

Vad det gäller tävlingen så kom bl a fyra spelare från 59an till start i tävlingen. Startlistorna var fulla, vilket innebar 120 startande ungdomar och juniorer upp till 26 år. Och dessa var indelade i två åldersklasser, födda 2001 eller senare samt födda 1992-2000.

Spelarna från 59an var Jacob Blad, Eliaz Olsson, Goliat och William Olofsson. Tvillingarna Goliat och William är nya från BK Turbanen. Alla fyra spelade i yngsta åldersklassen. Tävlingsformatet var 10 serier inkl. hcp, uppdelade i två pass á fem serier. Oljeprofilen i kvalet var Allsvenskan 39 och alla spelare spelade denna profil på "fresh" resp. "burn". Därefter gick 20 (topp 16 samt fyra Gateways) spelare i vardera åldersklassen till finalspelet.

Och av 59ans spelare gick Eliaz till finalspelet som 11:a i kvalet. Jacob och Goliat tog sig till finalspelet genom att ha högsta femteserie på "fresh" resp. "burn". För William blev det inget finalspel. På en 28:e plats saknade han 54 poäng upp till sista finalplatsen. Nämnas skall också att Mikael "Kvasten" Anderssons dotter Clara Andersson också tog sig till finalspelet i yngsta åldersklassen. Clara spelar i Tollarps BK men kommer under säsongen att ha samarbetsavtal med BS Hässle. Oljeprofilen var nu förresten bytt till Allsvenskann 41 i finalspelet.

Fler andra spelare från Hässleholm fanns också på plats i Jönköping, och skötte sig med den äran.Alla i äldsta åldersklassen. Det var en trio från BK Hammaren, Eric Johansson och bröderna Sjöstrand, Robin och Danne samt BS Hässles Hanna Olsson. Av dessa fyra tog sig Eric och Robin till finalspelet. De fick dock mötas direkt i finalspelets första omgång (cupspel 1-2-3 i de två första finalomgångarna). En match som Robin vann. Han vann även sin andra match, men förlorade den nästkommande i omgången innan semifinalen.

För 59ans spelare i finalspelet gick det enl. följande: Jacob förlorade i första omgången, medan Goliat och Eliaz avancerade vidare. I den följande omgången föll Eliaz bort medan Goliat fortsatte sin segerrad. Ja, den fortsatte en omgång till. Nu väntade semifinal för Goliat där han ställdes mot BK Odens Lucas Fjällborg. Lucas blev dock Goliat övermäktig efter vinst med 231-191. Slutsegrare i klassen blevockså Luca Fjällborg i stor stil efter att ha vunnit finalen mot Joel Hedlund, Glasrikets KK med 288-197.

För Clara blev det vinst i första finalomgången, men förlust i den påföljande. För övrigt förlust mot slutsegraren Lucas Fjällborg.

Alla resultat från UPP-slaget finns på http://www.uppslaget2018.meriq.se/dynamic/start.asp.

Foto: Arkiv