Hoppa till sidans innehåll

Vad innebär den nya spellagen för Svenska Spel och Gräsroten?

06 JAN 2019 10:42
En ny spellagstiftning trädde i kraft från årsskiftet. Detta innebär bl a att Svenska Spels sportspel har flyttat till ett nytt bolag som heter Svenska Spel Sport & Casino AB. Alla nummerspel, som t ex Lotto och skraplotter är kvar i AB Svenska Spel.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2019 10:42

Gräsroten finns i båda bolagen från 1 januari 2019 och poängen som föreningarnas supportrar tjänar in via sina spel läggs upp i en gemensam poängpott. Det totala utbetalningsbeloppet är som förut 50 miljoner kronor årligen. Och betalas ut i mitten av november som vanligt.

Alla gräsrotenanslutna föreningar kommer från den 1 januari upptäcka att deras supporterantal ökat kraftigt. Förklaringen är att antalet supportrar framöver summeras från båda bolagen. En supporter som spelar både turspel - till exempel Lotto – och sportspel som Stryktipset och Oddset räknas och redovisas alltså dubbelt. Men summan en supporter spelar för och även poängberäkningen fungerar som tidigare.

För 59an innebär det alltså ingen skillnad mot idag, och ingenting behöver göras med anledning av att Gräsroten kommer finnas i två bolag. Här kan ni läsa Gräsrotens nya villkor, som gäller från 1 januari 2019. Mer info https://www.svenskaspel.se/nyspelmarknad.

https://www.svenskaspel.se/grasroten?flik=omgrasroten

Foto: Svenska Spel

Skribent: Jörgen Oksanen
Epost: This is a mailto link

 #detärvisomär59an

Postadress:
BK Femtionian - Bowling
Andréas Håkansson-Wickander, Lönnvägen 5
28149 Hässleholm

Kontakt:
Tel: +4645180611
E-post: This is a mailto link

Se all info