Viktiga poäng står på spel i grundserieavslutningen

13 APR 2018 15:43
I helgen avslutas de nationella serierna. Undantaget är dock herrarnas Elitserie, vilken avslutas helgen därpå med sammandrag på Olympia Bowling i Helsingborg.
  • Uppdaterad: 13 APR 2018 15:47

Av 59ans två lag är det elitlaget som har mest att spela för. Detta då laget kan undvika lag från Elitserien i Elitkvalet om man tar full pott på sin bortaresa till Borås och Nässjö. De två bästa gruppettorna från de tre allsvenska serierna slipper nämligen lag från Elitserien i det stundande kvalet.

Inför avslutningsomgången är IKW/Köping BK topprankat före 59an, AIK, Kulladals BS och BK Flash. De fyra förstnämnda lagen har redan säkrat sina seriesegrar, medan Härnösandslaget BK Flash ännu inte gjort detsamma. Men klara för Elitkvalet är man.

Men om vi återgår till 59ans bortaresa, så går den till Borås (IFK Borås) och stannar till i Nässjö (Team Clan BK F) på hemvägen. Båda dessa lag har i högsta grad något att spela för kring kvalstrecket i mitten av B-gruppens tabell. I just B-gruppen slåss hela fem lag om tredje- och fjärdeplatsen (Marbodals BS, Team Clan BK F, IFK Borås, Team Lerum BC och Olofströms BS). Tre poäng skiljer nämligen mellan trean Marbodal (18) och Olofström (15) på sjunde plats. Chanser till flera tabelländringar i avslutningsomgången.

Så för 59ans del behövs nog fyra poäng spelas hem för att fortsatt hålla AIK bakom sig i rankingen. Håll koll på den dramatiska avslutningsomgången via Online Scoring i de aktuella hallarna.

Vad det gäller Farmen så vet vi ju sedan en tid tillbaka att laget får spela återkval till Söderettan. Oavsett utgången i avslutningen hemma mot BS Olymp så lär Farmen tvingas till att gå vinnande ur två kvalhelger för att behålla sin status som ett lag i Söderettan. Men först hoppas vi på en bra avslutning av laget innan vi spekulerar vidare.

Matchstarter 14 april: 10.40 Farmen - BS Olymp, 12.00 IFK Borås - 59an, 16.40 Team Clan BK F - 59an.

Foto: Arkiv