59an besegrade Bågen efter sent avgörande

23 FEB 2019 23:41
På lördagseftermiddagen spelade 59an en riktig 4-poängsmatch när det vankades nykomlingsmöte tillika jumbofinal mot värmländska BK Bågen från Hagfors. Ett tidigt underläge vändes dock till klar hemmaledning, men avgörandet dröjde till slutrutorna.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2019 23:41

Som nämnts ovan tog gästerna från Hagfors ledningen, 1-4 (1600-1650), när 59an startade lite skakigt. Alltför många tomrutor gjorde att Bågen kunde ta ett litet grepp om matchen. Därmed ungefär samma scenario som senast hemma mot BKF Falkenberg.

Detta rådde dock 59an bot på direkt i den påföljande serien när man kvitterade gästernas ledning, 4-1 (1728-1650). Och såhär långt var det paret Eliaz Olsson och Kristoffer "Stoffe" Persson som hade anfört hemmalaget med två vunna banpoäng. Men 59an nöjde sig inte med att ha tagit ikapp Bågens ledning utan man ville även koppla ett ordentligt grepp på gästerna. Något man också gjorde med marginal i tredjeserien. Med hela 5-0 (1784-1525) hade 59an nu säkrat minst oavgjort i matchen mot ett till synes lätt uppgivet Bågen.

Men gett upp hade inte Bågen. För när man märkte att man hängde med 59an i avslutningsserien fick man lite extra energi, och kämpade lite till. Och det var inte långt ifrån att de värmländska gästerna hade fått udelning, men man lyckades "bara" göra 1-4 (1684-1720). Den sista, ack så viktiga banpoängen, lyckades nämligen 59an spela hem efter nödvändiga strikeföljder genom sistarutan av paret Michael "Micke" Wegner och Daniel Ströbeck. Vinst med 16 poäng på andra banparet innebar vinst för 59an med 11-9, 6796-6545.

I ett jämnt 59an fanns topparna i Micke (930) och Eliaz (906). Och högsta noteringen för bärgade banpoäng var tre vunna. Hos gäsrerna i Bågen nådde Eric Jansson högst med 875.

Den blytunga tvåpoängaren för 59an gjorde att avståndet ner till Bågen drygades ut till fem poäng, åtminstone fram till att söndagens match mellan BKF Falkenberg och BK Bågen är spelad. 59an är dock annars fortsatt kvar på elfteplatsen, men kan så smått ändå titta lite uppåt i tabellen. Chanserna till en slutplacering ovanför kvalstrecket (ej återkval) finns ju fortsatt, men det lär ju krävas en hel del poäng till. Kommande helg försöker laget bättra på poängskörden ytterligare när man gästas av Kulladals BS på söndagen.

Nöjda grabbar i form av fr v Daniel Ströbeck (843) och Eliaz Olsson (906), Foto: Jörgen Oksanen

- 59ans elitlag -

Huvudsponsorer