300-ing av Kvasten ledde 59an till vinst i premiären

10 SEP 2017 18:20
59ans elitlag inledde på lördagen (9 september) sin resa mot säsongens hägrande mål nästa år, nämligen Elitkvalet. Och i premiären var det bortamatch mot en av Sydallsvenskans nykomlingar, Olofströms BS.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2017 18:22

Och i det sydallsvenska mötet mellan Olofström och 59an tog den "nygamla" nykomlingen i Sydallsvenskan generöst emot 59an på sina hemmabanor. Så generöst att man lät 59an ta full pott i inledningsserien. Det kraftiga poängmässiga övertaget 59an skaffat sig i förstaserien försökte hemmalaget reducera i andraserien, men 59an släppte inte ifrån sig övertaget. 3-2 i serien efter en runda på 1819 gjorde nu att 59an ledde med klara 8-2.

I den ack så viktiga tredjeserien var det riktigt jämnt mellan lagen, men en kille från Tollarp och 59an kom att stå i centrum i den här serien. Mikael "Kvasten" Andersson rullade nämligen in strike på strike, och fyllde protokollet med 12 kryss och en 300-ing. Bra assisterad i serien var han även av nyförvärvet och bankamraten Anton Borg, som landade på 237 i serien. Deras klara seger på banparet bäddade för vinst i totalen samtidigt som paret Kristoffer "Stoffe" Persson och Daniel "Danne" Nilsson avslutade med viktiga kryss för vinst av banpoängen med två pinnars marginal. Med andra ord 3-2 till 59an, och segern i matchen var säkrad redan efter tre serier. Ledning med 11-4.

Avslutningsserien blev sedan hemmalagets och de reducerade 59ans ledning till slutresultatet 13-7 i 59ans favör. En handfull spelare i 59an passerade pari i matchen med Kvasten i topp på 890. Fullpoängare i matchen blev paret Stoffe och Danne. Nämnas skall också att 59ans andra nyförvärv, Daniel Ströbeck, noterades för 643 på sina tre spelade serier. Alltså en ypperlig start på årets ligasäsong för laget.

- 59ans elitlag -