59an kom direkt på efterkälken i seriefinalen

23 APR 2017 06:41
En serieseger stod på spel när 59ans elitlag tog emot Partillelaget Team Pergamons farmarlag på lördagen i den allsvenska slutomgången. Ett oavgjort resultat räckte för 59an för att behålla serieledningen.
  • Uppdaterad: 23 APR 2017 06:49

Men starten blev inte så lyckad för 59an utan det var gästerna från Partille som tog kommandot i matchen. Detta genom att vinna inledningsserien med klara 4-1. Nästa serie blev till en början inte jämnare utan det var fortsatt gästerna som var det starkare laget. Men under andra halvan av andraserien spelade 59an upp sig, och via en stark avslutning av bl a paret Johan Andreasson och Jenny Wegner var man ytterst nära att ta ikapp ett kraftigt underläge i totalen. Men man nådde inte ända fram utan man förlorade totalen med fyra käglor. Därmed ledde Pergamon med klara 7-3.

Den ofta så viktiga tredjeserien stod nu på tur. Och nu var det 59ans tur att tidigt få ett övertag i en serie, och det såg nu riktigt lovande ut. Men tyvärr så orkade inte hela laget hänga med inbytte Michael "Micke" Wegner och dottern Cajsa Wegner. På fjärde banparet vann förvisso paret med stor marginal (493-355). Men det räckte med nöd och näppe till en vinst i totalen. Ett banpar till vann 59an, så man reducerade Pergamons ledning något (nu ledning för Pergamon med 9-6).

I fjärde serien kämpade 59an sedan för att först och främst nå ett oavgjort resultat, men det stannade vid två banpoäng och därmed en vinst för Pergamon med 12-8. Snabbt summerat var Pergamon ett bättre lag än 59an den här dagen, och när spelet samtidigt inte riktigt flöt på som önskat blir det riktigt svårt att besegra ett lag som Pergamon. Ett Pergamon som för dagen bl a kom till start med kända bowlingnamn som Kim Bolleby, Peter Ljung och Johnny Magnusson.

Individuellt så stod Cajsa Wegner i en klass för sig i 59an med sina 978. Hoppet ner till nästa "gubbe", Mikael "Kvasten" Andersson (825), Daniel "Danne" Nilsson (823) och Jenny Wegner (809) var idag lite väl långt. Bäst hos Pergamon var paret Christoffer Jakobsson (971) och Kim Bolleby (931), tillika obesegrade i matchen.

Förlusten och Pergamons vinst i Tollarp innebar också att 59an fick kliva ner från ledarpositionen i B-gruppen, och slutade på andraplats i tabellen med 32 inspelade poäng. Detta innebär också att vi vet vilket lag 59an kommer att ställas mot i Elitkvalets första match, och det är Sundbybergs IK. Elitkvalet är som bekant indelat i fyra grupper om vardera fyra lag, där "semifinalerna" spelas lördagen 13 maj och "finalerna" dagen efter.

Vi vet också vilka lag som rankingmässigt är i 59ans "grupp", nämligen lagen som är rankade enl. följande:

Rankad 1) Bästa laget från Elitserien, idag BK FH Engelholm. Elitseriens sista omgång spelas 29-30 april.

Rankad 17) Fjärde bästa trean från Allsvenskan, idag Höganäs BC. Nordallsvenskan avslutas först på söndagen, vilket kan påverka detta.

Rankad 9) Bästa tvåan från Allsvenskan, vilket är 59an.

Rankad 10) Nästbästa tvåan från Allsvenskan, vilket är Sundbybergs IK.

59an kommer därmed att möta Sundbybergs IK lördagen 13 maj (ännu okänd spelplats). Vinnaren av matchen får möta vinnaren i matchen mellan 1 och 17 på söndagen 14 maj (ännu okänd spelplats). Och vinnaren där spelar i Elitserien säsongen 2017/18.

- 59ans elitlag -