59an vann även säsongens andra "lokalderby"

09 APR 2017 09:16
Lördagens derbymatch mot Tollarps BK i just Tollarp blev inte oväntat en jämn historia, även om 59an inledde starkast och kom i ett poängmässigt överläge nästan direkt.
  • Uppdaterad: 09 APR 2017 09:20

På kortprofilen Stockholm rullade uretanet flitigt i denna match, och inledningsvis strikade 59an på riktigt bra. Stora anförare av 59an i första serien var Kristoffer "Stoffe" Persson (257) och Jenny Wegner (251). De ledde 59an fram till 4-1 här sedan två jämna banpar (1 resp. 5 poäng) delats mellan lagen.

Andraserien blev om möjligt än jämnare mellan lagen, men 59an hade två starka par i serien i form av "hemmasonen" Mikael "Kvasten" Andersson och Stoffe (503) och Cajsa Wegner och André "Adde" Ekberg (468) som starkt bidrog till att serien vanns med 3-2, och totalen med 22 kägelpoäng.

59an hade nu ett hyfsat grepp om matchen, ledning 7-3. Men i tredjeserien blåste det mer och mer Tollarpvindar, och hemmalaget var på väg att ta ikapp 59ans ledning. Och man kom också nästan ikapp. 4-1 till Tollarp innebar att man nästan var ifatt. Fortsatt ledning för 59an, men nu bara med 8-7.

I sistaserien kopplade båda lagen relativt tidigt greppet om varsitt banpar (banpar 1 och 2) medan övriga två var jämnare. Men under de sista rutorna drog 59an ifrån på det tredje banparet samtidigt som Filippa Persson och Daniel "Danne" Nilsson spelade oavgjort på det fjärde. Därmed stod det också klart att totalen plockats hem av 59an, och serien slutat i seger för 59an med 3-1, och matchen med 11-8.

Individuella toppar var: Adde (909), Stoffe (908), Cajsa (870) och Kvasten (867). Denna kvartett spelade också ihop vardera tre banpoäng. Matchbäste spelare fanns dock i hemmalaget i Anton Borg (928).

Nu väntar ett uppehåll över påsk, sedan avslutar 59an grundserien med hemmamatch mot Team Pergamon BC F. En seriefinal mellan B-gruppens två bästa lag där en serieseger står på spel.

Foto: En möjlig löpsedel så här dagen efter derbyvinsten.

- 59ans elitlag -